За 18-път днес се отбелязва Световният ден на усмивката, въведен

...
За 18-път днес се отбелязва Световният ден на усмивката, въведен
Коментари Харесай

Усмихнете се широко и празнувайте - днес е световният ден на усмивката!

За 18-път през днешния ден се отбелязва Световният ден на усмивката , въведен по концепция на американски дизайнер. Днес той се пада в първия петък за месец октомври, което значи, че имаме двоен мотив за усмивка и празнуване!

Рекламният дизайнер от Устър, щата Масачузетс, Харви Бол е основал през 1963 година усмихнатото личице, без да подозира, че то ще се трансформира в един от най-разпознаваемите по света знаци на положителното въодушевление и веселието. След това той учредява Световен ден на усмивката, който се празнува точно през днешния ден.
 image2_16x9.png Есенна книжна терапия: 5 заглавия, които ще ви върнат лятото (и то с 10% отстъпка) На фокус
С годините Бол почнал да се тормози от прекомерната комерсиализация на признака му, която заплашвала да погълне първичното му значение и цел. Тогава му хрумнала концепцията за Световния ден на усмивката - ден, в който всеки от нас да се усмихва и да прави повече положителни каузи.

Харви Бол оповестил първия петък от октомври всяка година за деня, в който усмивката не признава политика, география и вяра и сплотява всички положителни хора по света.

Първото честване е през 1999 година и Световният ден на усмивката се чества по цялото земно кълбо и след гибелта на основателя си през 2001 г . Денят на усмивката подтиква хора на всевъзможни възрасти да проявят креативност в отбелязването на празника.

 Thinkstock

Възможностите са безчет - най-голямото усмихнато личице, формирано от хора, стартиране на балони с оптимистични послания, изобразяване с тебешир по уличния асфалт, съревнование по ядене на сладкиш, визити на лечебни заведения и старешки домове, наряди в най-близката безвъзмездна кухня, разпределяне на документи за усмивка.

Единственото наложително нещо в Световния ден на усмивката е да накара допустимо най-вече хора да се ухилен и да бъдат положителни.

 Thinkstock

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР