За 18:30 часа в сряда Инициативата Правосъдие за всеки е

...
За 18:30 часа в сряда Инициативата Правосъдие за всеки е
Коментари Харесай

Започва серия от протести под надслов Правосъдие без каскет

За 18:30 часа в сряда Инициативата " Правосъдие за всеки " е под наслова " Правосъдие без каскет ". Демонстрацията е фокусирана върху настояването за оставките на основния прокурор Иван Гешев и на Висшия правосъден съвет, както и за начало на същинска правосъдна промяна.



" Започваме митинги всяка сряда вечер пред Съдебната палата, като ще посетим и други регионални градове, с цел да покажем, че няма да отстъпим от тази цел! " афишират на страницата си във Facebook от Инициативата.

" В Европа към този момент прогледнаха за тежките дефицити на право, независимост и правдивост в България, въпреки и до неотдавна да затваряха очите си за тези обстоятелства. Сега е моментът да свършим нашата работа. За 10 месеца като основен прокурор Иван Гешев сподели цялостната си неприспособимост за поста, който заема, погази жестоко Конституцията, показва репресивния си жанр и се опита да измести съда при оповестяването на присъдите, раздавайки медийно правораздаване и държейки хора в ареста с месеци без обвинителен акт. Висшият правосъден съвет пък се трансформира в придатък на прокурорската воля и продължение на прокурорското сборище от резиденция " Бояна ", разясняват уредниците на митинга.

Те допълват, че Движение за права и свободи продължава да кадрува в правосъдната система, а " политиците в Народното събрание отхвърлят даже да разискват ограничението на безспорната и безконтролна власт на инструмента, който не предстои на никакъв надзор ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР