За 16-та поредна година Каменица Фен Купа търси най-добрите приятелски

...
За 16-та поредна година Каменица Фен Купа търси най-добрите приятелски
Коментари Харесай

Девет гола бяха отбелязани в демонстративен мач между ветерани на Черноморец и Нефтохимик

За 16-та поредна година Каменица Фен Купа търси най-хубавите другарски тимове по българското Черноморие. Днес най-големият и трогателен футболен шампионат за другари в България гостува в Бургас, където се организира четвъртият районен полуфинал за сезона.

Участници в него са най-хубавите 32 тима от града хазаин и Ямбол. Съревнованието сред тях ще продължи през целия уикенд, до момента в който не излъчат районния първенец, който ще се класира за националните финали на Фен Купа 2018 и ще се приближи с още една крачка към огромната премия - посещаване на мач на обичан футболен тим в границите на Европа.

" Благодаря на Каменица, че към този момент 16 следващи години провежда най-хубавия футболен шампионат за фенове в България. Това е един същински празник на футбола и за нас е наслаждение да го приветстваме в Бургас за 16-и път. Много се надявам тази година тим от Бургас да стане народен първенец на Фен Купа и да вземе огромната премия. Пожелавам на всички здраве, триумф и спортсменска игра. Нека най-хубавият победи! ", с тези думи откри шампионата районният специалист от Министерството на младежта и спорта Атанас Атанасов. С него на сцената се качиха и началникът на отдел " Спорт и юношески действия " в община Бургас Веселина Деведжиева, и бургаската футболна легенда Милен Георгиев.

Полуфиналистите от Бургас и Ямбол ще изиграят общо 64 мача. Те са разграничени в 8 групи по 4 тима и в събота ще се надиграват в групова фаза - всеки против всеки, а в неделя не престават от 1/8-финалите и директните елиминации. Дербитата се играят на игрищата в състезателен комплекс " Каменица Арена " и всяко от тях е съпроводено със страховит заряд и доста страсти.

Един от най-атрактивните мачове през днешния ден се разигра директно след формалното разкриване на шампионата. Това беше обичайна демонстративна среща, в която един против различен се изправиха ветерани на Черноморец и Нефтохимик. В рамките на две полувремена от по 15 минути те съумяха да си разменят общо 9 гола.

Първото попадение беше дело на Слави Костенски от отбора на Черноморец. Секунди по-късно Станчо Цонев изравни за Нефтохимик. В края на първата половина Жулиен Парушев още веднъж изведе Черноморец напред, само че второто полувреме стартира с изравнителен гол на Ганчо Евтимов.

Това не се понрави на Слави Костенски и той още веднъж се разписа във вратата на Нефтохимик за 3:2. Милен Георгиев побърза да върне жеста и още веднъж изравни. Последваха два поредни гола за Черноморец, дело на Жулиен Парушев и Атанас Камбуров, с което резултатът стана 5:3. В последните секунди Ганчо Евтимов съумя да се разпише за повторно и оформи крайното 5:4.

С доста красиви попадения бяха съпроводени и първите мачове от груповата фаза. Най-атрактивна беше срещата сред Бургас Спорт и Остриетата, която приключи с резултат 10:2. Името на новия районен първенец на Бургас и Ямбол ще стане ясно на следващия ден, незабавно след финалния мач, който стартира в 13:00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР