За 16-а поредна година кампанията Българската Коледа ще даде възможност

...
За 16-а поредна година кампанията Българската Коледа ще даде възможност
Коментари Харесай

На кого помага Българската Коледа?

За 16-а поредна година акцията " Българската Коледа " ще даде опция за лекуване с високотехнологична инсталация на деца с тежки болести като обезпечи скъпоструваща техника за университетските и многопрофилни лечебни заведения в цялата страна. АГ-болница " Шейново " е едно от лечебните заведения получили скъпа инсталация за своите пациенти - цифрова система за транскутанен кръвно-газов мониторинг.

София

Всеки детски живот е скъп и всяко детенце заслужава да живее щастливо и най-много крепко. Апаратът, който получи болница " Шейново " е със средства от " Българската Коледа ", събрани от акцията през 2017-2018 година. Тогава над един милион и двеста хиляди лв. бяха събрани от дарения от отворените сърца на всеки един от нас.

Новият уред съставлява екран за кръвни газове. Те ще бъдат измервани по неинвазивен способ - няма потребност от убождане, няма потребност от кръвни проби. Със специфичен датчик лекарите получават информация за равнището на кислорода, както и непрекъсната информация за въглеродния двуокис.
Вижте повече за акцията Българската Коледа
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР