За 15-ти пореден уикенд стотици жълти жилетки“ се събраха в

...
За 15-ти пореден уикенд стотици жълти жилетки“ се събраха в
Коментари Харесай

Пореден протест на „жълтите жилетки“ в Париж


За 15-ти следващ уикенд стотици „ жълти жилетки “ се събраха в центъра на Париж, оповестяват Ройтерс и БГНЕС, съобщи Нова ТВ. Протестиращите се оповестиха против насилието и антисемитските настроения, появили се измежду представители на придвижването.

Демонстрантите се събраха пред Тиумфалната арка в самото сърце на френската столица, от където се насочиха на марш по емблематичния бул. „ Шанз Елизе “, скандирайки лозунги против обществената несправедливост и държавната политика, която съгласно тях облагодетелства богатите пластове на френското общество. Протестът е единствено част от плануваните за събота акции на „ жълтите жилетки “ в Париж и по-големите градове на страната.

При предходните демонстрации имаше прояви на принуждение, вследствие на които имаше много ранени както измежду протестиращите, по този начин и измежду охраняващите ги служители на реда. В обществените мрежи през миналите дни се появиха апели за недопускане на провокации и спокойно протичане на акциите на „ жълтите жилетки “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР