За 15-ти пореден ден майките на деца с увреждания излязоха

...
За 15-ти пореден ден майките на деца с увреждания излязоха
Коментари Харесай

Оставка за Валери и с автошествие

За 15-ти следващ ден майките на деца с увреждания излязоха на митинг с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи БГНЕС.
Майки и елементарни жители по традиция към този момент близо две седмици се събраха тъкмо в 17:30 часа в пространството пред Министерски съвет, някогашния Партиен дом и Президентството.
Тази вечер митингът беше под формата на автомобилно и велосипедно шествие, което мина дистанцията по бул. „ Цар Освободител “ до централата на НФСБ и още веднъж пред Министерски съвет.
Протестиращите обявиха, че наред с поддръжката на музиканти и обособени жители, към този момент зад тях застават и европейски институции.
В края на октомври Народното събрание приема на първо четене на Закона за хората с увреждания, който планува от 1 януари 2021 година да се сътвори Държавна организация за хората с увреждания. Тя ще изготвя самостоятелната оценка на потребностите и съгласуване на политиката за правата на хората с увреждания.
Със закона се основава Съвет за наблюдаване, който да подсигурява отбраната на правата и да прави действия по поощряване, отбрана и наблюдаване на използването на Конвенцията за правата на хората е увреждания.
Предвижда се също установяване на месечна финансова поддръжка, която компенсира разноските, както и целеви помощи съгласно типа на увреждането и според от потребностите на оцененото лице.
Тези ограничения обаче не задоволяват протестиращите, които желаят цялостна промяна на системата, както и наложителна оставка за Валери Симеонов поради думите му, че по улиците са " кресливи дами ", които водят " сякаш заболели деца ".
В неделя митингите бяха подкрепени и от българите в Лондон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР