За 15-ти пореден ден майките на деца с увреждания излизат

...
За 15-ти пореден ден майките на деца с увреждания излизат
Коментари Харесай

Протестът на майките на деца с увреждания прераства в автошествие

За 15-ти следващ ден майките на деца с увреждания излизат на митинг. Те не престават да желаят оставката на вицепремиера Валери Симеонов и към този момент разчитат на поддръжка от европейските институции. Днес митингът им ще прерасне в автошествие.

София

Тази вечер митингът на майките ще нетрадиционен, тъй като е проведено автошествие. Колите ще преминат по улица " Г. С. Раковски ", около централата на НФСБ и ще продължи към НДК. Подреждането в колоната би трябвало да стартира след няколко минути. Призивът на майките е всичко да се въоръжат с самообладание, тъй като считат да карат постепенно и шумно.

Хората тук са приготвили плакати, лепенки с надписи за оставка на Валери Симеонов. Въпреки че Симеонов се извини за думите си към майките на деца с увреждания, протестиращите не престават да упорстват той да се отдръпна от поста си. До края на годината би трябвало да се одобряват в пакет законите за хората с увреждания и за персоналната помощ. За 2019 година ще бъдат заделени 150 млн. лева повече в тази сфера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР