За 14 дни се преустановяват посещенията в дискотеки и пиано

...
За 14 дни се преустановяват посещенията в дискотеки и пиано
Коментари Харесай

Затварят дискотеките и нощните барове и в Благоевград

За 14 дни се преустановяват визитите в нощни заведения и пиано питейни заведения на територията на област Благоевград. Това разгласи регионалният шеф Бисер Михайлов на брифинг след съвещание на регионалния действен щаб. Заповедта влиза в действие от през днешния ден и ще важи до 7 ноември. С нея ще бъдат осведомени контролните органи и кметовете на общините, уточни регионалният шеф.
Днешното решение е обвързвано с усложнената епидемиологична конюнктура и разпространяването на COVID-19 в Благоевградско. Броят на инфектираните в региона е надхвърлил 120 на 100 хиляди, сподели след съвещанието шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Калоян Калоянов. Според данните област Благоевград през днешния ден е на четвърто място с 47 нови позитивни за ковид лица.
Във връзка със положението на лечебните заведения в региона, доктор Калоянов разяснява, че най-натоварена от седмици е болничното заведение в Гоце Делчев. В момента там има шест кревати за банкет на пациенти с ковид. Натоварена е и МБАЛ "Югозападна ", където има две свободни кревати, през днешния ден ще бъдат обезпечени още осем, с което се чака да се поеме потока за през днешния ден и на следващия ден, добави шефът на РЗИ - Благоевград.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР