За 14-а поредна година светът отбеляза Часа на земята“ -

...
За 14-а поредна година светът отбеляза Часа на земята“ -
Коментари Харесай

Знакови сгради по света потънаха в мрак за Чaса на Земята

За 14-а поредна година светът означи " Часа на земята “ - световна самодейност, отдадена на опазването на планетата, проведена от Световния фонд за природата (World Wildlife Fund, WWW).

Снощи доста градове по света изключиха светлините си в границите на самодейността, която тази година акцентира връзката сред унищожаването на природата и възходящите огнища на заболявания като COVID-19.

В Лондон Парламентът, виенското колело Окото, небостъргачът „ Шард “ и „ Пикадили Цирк “ бяха някои от местата, които се причислиха към самодейността и угасиха светлините си, написа БГНЕС.

" Фантастично е, че Парламентът още веднъж е част от " Часът на Земята ", дружно с други здания в страната и по света, с цел да увеличи осведомеността по отношение на изменението на климата ", сподели Линдзи Хойл, ръководител на Камарата на общините.

В Париж, трите етажа на Айфеловата кула бяха изгасени поредно, макар че малко хора съумяха да го видят онлайн, заради комендантския час, който е в действие в града.

В Рим известният Колизеум потъна в мрак, до момента в който полицията извършваше надзор на дребна група фенове, които не са спазили санитарните ограничавания.

В Испания съвсем петдесет общини, 124 компании, 224 организации и огромен брой жители се причислиха към самодейността, а емблематичните места на страната за следващ път бяха оставени на мрачно, с цел да се причислят към най-голямата акция за екологично схващане в света.

В предлагането са взели участие и други емблематични места в Европа, като Бранденбургската врата в Берлин и Червения площад в Москва.

Часове по-рано, в Хонг Конг, жителите следиха от панорамни площадки по какъв начин угасват светлините на небостъргачите, до момента в който в южнокорейската столица Сеул историческата врата Намдемун също се покри с мрачевина.

Угасна и фамозната опера в Сидни.

Годишното събитие приканва за деяние във връзка с изменението на климата и околната среда, а тази година уредниците обявиха, че желаят да подчертаят връзката сред разрушаването на естествения свят и възходящата периодичност на заболявания, като COVID-19, които минават от животните за хората.

Експертите считат, че човешката активност, като необятно публикуваното обезлесяване, унищожаването на местообитания на животни и изменението на климата, подхранват това нарастване и предизвестяват, че може да последват повече пандемии, в случай че не се подхващат стъпки за прекъсването на тези процеси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР