За 12 дни в извънредно положение коронавирусът преобърна живота ни.

...
За 12 дни в извънредно положение коронавирусът преобърна живота ни.
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Вие питате, специалистите отговарят

За 12 дни в изключително състояние коронавирусът прекатурна живота ни. Променяме се и ние в опит да бъдем потребни в сложни времена. Днес представяме видеоформат, който да ви срещне с мултидисциплинарен екип от експерти в търсене на отговорите на вашите въпроси за вируса. Само в границите на няколко часа през вчерашния ден те станаха стотици, а ние подбрахме най-важните от тях.

Дори най-голямата заплаха не е толкоз страшна, когато си осведомен и квалифициран за нея. Така методът да запазим спокойствието на читателите е да ги осведомяваме с данни от първа ръка.



За задачата на вашите въпроси дават отговор проф. Коста Костов - пулмолог от УМБАЛ Св. " Анна " Окръжна болница и ръководител на Медицинския експертен съвет (МЕС), доктор Велислава Донкин , клиничен психолог от Хематологична болница, доктор Ралица Йорданова , инфекционист от Инфекциозна болница, доцент Дора Александрова , вирусолог от Хематологична болница и доцент Йорданка Ямакова , реаниматор от УСБАЛ по онкология в София.

Благодарим на медицинските специалисти, че откриха време за аудиторията на Dir.bg, благодарим и на читателите за доверието, което ни гласоподават, благодарим и на " Дънди Прешъс Металс " за съдействието това събитие да се случи.

Светът е в плен на пандемията. За два месеца нейният център се измести от Азия в Европа, а в този момент е на път да се трансферира в Съединените щати. Общият брой случаи е над 400 000, смъртните случаи са над 18 000, а излекуваните - съвсем 110 000.

В България случаите са 220 с 3-ма умряли и 3-ма излекувани. От петък, 13-и март, страната е в изключително състояние, а след Националния действен щаб през вчерашния ден бе показана втора конструкция за битка с ковид - Медицински експертен съвет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР