За 113-ти пореден ден протестиращи се събраха в т.нар. триъгълник

За 113-ти пореден ден протестиращи се събраха в т.нар. триъгълник ...

Протестите: Ден 113 - На народа му трябва имунитет – социален, здравен и политически.

За 113-ти пореден ден протестиращи се събраха в т.нар. "триъгълник на властта" в центъра на София, предаде БГНЕС.
Пръв изказване от трибуната на протеста направи Арман Бабикян, който акцентира върху събитията от Франция и поредицата от инциденти в страната, поставени от полицията под един знаменател – тероризъм. Бабикян зае и остра позиция към премиера Борисов, след като Главното мюфтийство изрази позиция срещу френското списание "Шарли Ебдо", което публикува карикатура на турския президент Ердоган. По думите на Бабикян, Бойко Борисов не е спасителят, а поробителят на България.

Протест на медсестри: Здравеопазването да е безплатно, но трудът ни да е заплатен (СНИМКИ) Протест на медсестри: Здравеопазването да е безплатно, но трудът ни да е заплатен (СНИМКИ)
Поводът да бъдем пред здравното министерство е международната инициатива на синдикатите, участващи в Европейската мрежа, част от Мрежат...
На трибуната след него се качи ръководителят на клиниката по УНГ в болница „Царица Йоанна-ИСУЛ“ проф. Иван Чалъков, който направи сравнение с днешните времена и миналото, казвайки че, в последните 60 години ситуацията не се е променила кой знае колко. Професорът с 47 години непрекъснат стаж се разгневи заради случаите на насилие над медицински лица и заяви, че негови колеги трябва да ходят въоръжени на дежурство.
"Ние продължаваме да хвърляме черни души в бели престилки", каза още проф. Чалъков, визирайки продалите се, по думите му, представители на медицинското съсловие. "Това, от което днес имаме нужда, по думите на професора е имунитет – социален, здравен и политически, а рецептата за него е оставка", каза още той.
По-рано днес студенти се включиха с инициатива пред Ректората на Софийския университет. Около 18.30 часа с възгласи „Оставка”  и Орлов мост, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. 

Източник: actualno.com