За 11 път в Бургас ще се проведат музикалните празници,

...
За 11 път в Бургас ще се проведат музикалните празници,
Коментари Харесай

С грандиозен концерт започват Бургаски музикални празници Емил Чакъров

За 11 път в Бургас ще се проведат музикалните празници, които носят името на световноизвестния музикант, роден в Бургас – маестро Емил Чакъров . Откриването ще е на пети юли в Летния спектакъл. Специално за фестивала на класическата музика от Швейцария дойде мецосопраното Веселина Кацарова. В концертната стратегия ще се включат и нейни сътрудници, които публиката по света познава, като Калуди Калудов, Марян Йованоски и Анна Дитри. Маестро Найден Тодоров ще дирижира концерта.
След отриването, музикалните празници ще продължат с показване на световноизвестни оперни, балетни творби, мюзикъли и модерна музика. " Диана експрес " – Symphony ", Йорданка Христова ще изпълнят свои шлагери дружно с оркестъра на Държавна опера – Бургас.
Начало на класическите заглавия в програмата на Бургаски музикални празници " Емил Чакъров " 2019, ще даде операта " Самсон и Далила " на Камий Сен-Санс. Тя е с присъединяване на солистите на бургаската опера Даниела Дякова и Даниел Дамянов, а диригент е Иван Кожухаров.
Фестивалната стратегия ще приключи на четвърти септември с премиера. Тя е на мюзикъла " Целуни ме, Кейт! " на Коул Портър, режисура на Бургаската опера.
По традиция " Бургаски музикални празници " Емил Чакъров " е своебразен обзор на най-значимите оперни и балетни постановки от репертоара на Бургаската опера. В същото време, с помощта на фестивала, публиката може да види едни от най-хубавите български оперни реализатори, които от дълго време са минали границите на страната и са получили международна популярност.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР