За 105-и пореден ден граждани се събират в Триъгълника на

...
За 105-и пореден ден граждани се събират в Триъгълника на
Коментари Харесай

ДЕН 105-и: Няколко демонстрации се провеждат в столицата

За 105-и следващ ден жители се събират в „ Триъгълника на властта “, с цел да изискат оставките на държавното управление и на основния прокурор. Те упорстват и за въвеждането на отдалечено и машинно гласоподаване, предварителни избори, както и за привикване на Велико национално заседание за промени в Конституцията.

По традиция проява под надпис " Правосъдие без каскет " се организира пред постройката на Съдебната палата в София. Тя е проведена от самодейността " Правосъдие за всеки ". Днешната проява е разположена сред чуването в Народното събрание на Обвинител номер 1 предходната седмица и утрешното съвещание на Висшия правосъден съвет, на което правосъдните кадровици ще дебатират по писмото на Съюза на съдиите с гледище за инспекция.

Тази вечер ще се състои и митинг под надпис " НЕ на маските навън! ". Демонстрантите ще стартират да се събират в 19:00 часа на " Орлов мост ".

Традиционно от Инициатива " Правосъдие за всеки " провеждат митинг пред Съдебната палата под надпис " Правосъдие без каскет ", с гледище за оставката на основния прокурор Иван Гешев.

В Бургас митинг иращи замеряха с яйца централния офис на ГЕРБ в града. Акцията е израз на неодобрение от ръководството на града. Отново беше поискана оставката на държавното управление и премиера Бойко Борисов. Гражданите се оповестиха и срещу новата заповед за носене на маски на публични места, съобщи Българска национална телевизия.

От „ Отровното трио “ през вчерашния ден оповестиха, че са подготвили изненада на министър-председателя Борисов и в 9:00 часа ще го причакат при ВИП терминала на летище " София ". Изненадата обаче не се състоя, като нито министър председателят, нито митинг иращите бяха на летището тази заран. Борисов беше в Министерски съвет за постоянното държавно съвещание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР