За 100 дни управление правителството на Кирил Петков получава оценка

...
За 100 дни управление правителството на Кирил Петков получава оценка
Коментари Харесай

Социологическо проучване: Кабинетът Петков получава добър 3.57 за стоте дни от управлението си

За 100 дни ръководство държавното управление на Кирил Петков получава оценка " Добър " 3.57. Това демонстрира проучване на " Алфа рисърч ", извършено измежду 350 пълнолетни българи на 21 март.

Изследването е направено за предаването  " Референдум "  на Българска национална телевизия. Сред най-неуспешните сфери на работа на държавното управление българите дефинират правосъдната промяна, енергетиката и инфлацията.

Арестът на Борисов, Горанов и Арнаудова се дефинира като неуспех на Министерство на вътрешните работи съгласно близо 61% от интервюираните, демонстрира проучването на " Алфа рисърч ". За триумф на държавното управление в битката против корупцията го считат близо 35% от българите. 4,7 на 100 са без мнение.

" Моделът Бойко Рашков не може да разгради модела Борисов, а в случай че използваме един по-институционален език, това, което сподели сътрудника, че се чакаха доказателства, беше доста ясно - в една правова страна правда и правдивост се реализират само и единствено със законови средства ", означи Боряна Димитрова от " Алфа рисърч ".

Колкото до политическите последици от ареста на Борисов и другите членове на ГЕРБ, най-голямата част от интервюираните или близо 52% считат, че това ще сплоти ГЕРБ. Следват мненията, че ще се ускори войната сред институциите и ще се дискредитира прокуратурата.

" Дори съперниците електорално на ГЕРБ виждат такава опция за сближение на ГЕРБ. Важен аспект, който би трябвало да кажем, тъй като не става дума единствено самите симпатизанти на ГЕРБ да правят оценка по този начин държанието си ", посочи Боряна Димитрова от " Алфа рисърч ".

Оценката на държавното управление за стоте дни е " Добър " 3,57, демонстрира проучването. Първият параметър за тази оценка, счита Боряна Димитрова е, че на държавното управление се е паднала сложна задача. Вторият - има неудовлетворителни резултати в доста посоки.

" И трето обаче, тъй като е въпреки всичко " Добър " 3,57 - има едно очакване, има към момента запас да има бъдещи достижения това държавно управление. Много зависи обаче, защото довечера непрестанно повтаряме тази фраза и тя е значима - зависи какво следва оттук насетне - дали ще продължи по- сполучлив метод ", сподели Боряна Димитрова от " Алфа рисърч ".

Сферите, в които държавното управление е работило най-добре през стоте дни, са защита и сигурност, опазване на здравето, координиране на Плана за възобновяване, демонстрират данните. Обратно - най-зле, се е справило със правосъдната промяна, енергетиката и инфлацията и приходите.

Според по-голямата част от интервюираните, близо 53%, борбата сред ръководещи и съпротива няма да докара до предварителни избори тази година. Почти 45% обаче считат, че избори ще има, а 2,6 на 100 от интервюираните не могат да преценяват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР