За 10-ти пореден път фондация Св. Св. Константин и Еленаорганизира

...
За 10-ти пореден път фондация Св. Св. Константин и Еленаорганизира
Коментари Харесай

Фондация Св. Св. Константин и Елена отново в помощ на деца в нужда

За 10-ти следващ път фондация " Св. Св. Константин и Елена " провежда благотворителната акция " Изкуство за деца в потребност ", с която се подкрепят малчугани в центровете за настаняване във Варна.

В тазгодишното издание на самодейността вземат участие 40 създатели с 240 творби в разнообразни техники - живопис, акрил, снимка, пластика. Творбите са напълно или отчасти дарени.

В началото на идващия месец те ще бъдат изложени в изложба " Графит ", където ще могат да бъдат прегледани и изплатени. Приходите от продажбата им ще бъде разпределена сред домовете " Изгрев ", " Другарче ", " Надежда " и интерната в село Кривня, в които са настанени към 120 деца.

Интересът към акцията се усилва и в нея се включват от ден на ден хора от цялата страна. Очакванията са да бъдат събрани към 40 хиляди лева, колкото е била сумата и предходната година, съобщи в изявление за Дарик шефът на фондацията Елена Косева.

Средствата ще бъдат изразходвани за поправки на базите и закупуване на инвентар. От 2014 година фондацията има и стипендиански стратегии, по които до момента са подкрепени 32 деца.

Елена Косева, която е и изпълнителен шеф на курорта " Св. св. Константин и Елена ", вижда голям капацитет в привличането на средства от европейските здравни каси за профилактични процедури на европейски жители в българските балнео и спа хотели.

" Нашите бази са повече от заетостта и имаме нужда от популяризация като такава дестинация, защото повече сме известни с летния туризъм. В Европа се отпускат повече средства за профилактика в сравнение с за лекуване и в някои такива курорти заетостта е 90-95 % " добави Елена Косева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР