За 10 месеца ви се стовари цялата тежест на кризите

...
За 10 месеца ви се стовари цялата тежест на кризите
Коментари Харесай

Радев очаквано похвали министрите си: Раздадохте се до край

За 10 месеца ви се стовари цялата тежест на рецесиите плюс безкрайни чувания в Народно събрание, съобщи президентът
„ Само преди 10 месеца посрещнахте страната във вихъра на един коктейл от рецесии. Рекордни цени на горивата и инфлация и други рецесии ”. Това съобщи президентът Румен Радев при посрещането на служебните министри в президентството.

Държавният глава не остана на клетвата на депутатите в Народно събрание, а избра да изпрати с положителни думи и доклад за свършеното своите министри.  Радев очерта триумфи във всяка една сфера:

„ Въпреки лимитираните принадлежности на служебното държавно управление, вие освен се справихте с преодоляването на тежките рецесии, само че и решихте стратегически за България въпроси, отворихте нови благоприятни условия за възходящо развиване на страната “, добави той на гала на „ Дондуков “ 2.

Той даде образец с енергетиката, където по думите му е имало потребност от сериозно неотложни дейности. Отчете приключения интерконектор с Гърция и пускане на този със Сърбия.

„ В момента по статистики България има най-ниските цени на горивата и това е поради триумфът, който постигнахте, а точно Лукойл да се преценява с българските управляващи и да заплаща налози тук. България с помощта на вашите старания и професионализъм се утвърди като значим енергиен фактор ”, сподели още Радев.Той благодари на министрите си за честните избори, за  работата по ПВУ, правосъдната промяна, за първия транш по проекта 2,7 милиарда лева

„ Обвиниха ви в първия ден, че саботирате Организацията за икономическо сътрудничество и раз, а вие доказахте 2 месеца преди кабинета на Румъния сте подготвени. Разработихте ограничения за преодоляване на инфлацията, макар понижените ставки и има повишена събираемост. Дори в последния ден сключихте меморандум с турската страна за втора ЖП линия. Работихте неуморно за привличане на вложения и те са нарастнало неведнъж. Успяхте да преодолеете и премахнете тежки наказания, които стоят в екологията от Европейска комисия ”, акцентира още Радев.

„ След години на застой отпушихте процеса на модернизацията на българската войска. Дадохте явен период за Шенген, с доста работа и дипломация и де надявам постоянното държавно управление да извърши тази цел. Отвоювахте лидерска роля на страната ни в района с начинания, с новаторски подходи, които водят към подсилване на сигурността и повишение на взаимното доверие ”, сподели още президентът.

„ За тези 10 месеца се стова цялата тежест на рецесиите плюс писане на закони и документи, плюс безкрайни чувания в Народно събрание някой може да стане публицист. И битката с политически инспирирани офанзиви. Вие успяхте и доказахте, че стараната може да се ръководи транспарантно, бяхте обединен тим “, сподели още президентът. 

„ В Министерство на вътрешните работи започнаха оздравителни процеси, няма по какъв начин да не засегна и големия напредък, който направихме в опазването на здравето със незабавната здравна помощ по въздуха. Вие успяхте, тъй като показахте темперамент в отговорността да взимате значими решения за бъдещето. Раздадохте се до край, само че най-голямото задоволство за вас е, че дадохте успокоение и придвижихте страната напред ”, разяснява още Радев.

„ България ще продължи да разчита на вашия професионализъм, отговорност и образец. Благодаря ви, че работихте безрезервно и честно за България ”, добави още той.   

Гълъб Донев пък акцентира, че са почнали работа в среда, в която страната е била на пауза и с безчет рецесии „ Осигурихме най-евтиния газ в Европа, на жителите осигурихме успокоение, предвидимост и сигурност за действието на всички публични системи. Показахме на вложителите, че България основава среда, в която може да се влага ”, сподели Донев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР