За 10 години изградихме над 200 километра канализационна и водопроводна

...
За 10 години изградихме над 200 километра канализационна и водопроводна
Коментари Харесай

Изградихме над 200 км ВиК мрежа за 10 г., доволна Фандъкова

За 10 години изградихме над 200 километра канализационна и водопроводна мрежа. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията й на ул. " Беравица " и бул. " Сливница " в ж.к. " Люлин " 9, където е построена нова ВиК мрежа, а сега се поставя асфалт.

Тя изясни, че в квартала са сменени общо 3 км канал и 3 км тръбопровод и сега тече третият финален стадий от ремонтните действия.

Фандъкова уточни, че тази година със средства на Министерството на околната среда и водите Столичната община осъществя четири плана в четири разнообразни региона на столицата - " Люлин ", " Триадица ", " Кръстова вада " и остарялата част на " Овча купел ".

Паралелно с това продължава построяването на канализация в ж.к. " Горубляне ", " Модерно предградие " и " Бенковски ".

До края на годината би трябвало да бъде приключено районното прединвестиционно изследване, което да ни даде опция да подадем документи за предпазените от нас 400 млн. лв. средства по Оперативна програма " Околна среда ", заяви още кметът. Тя увери, че общината прави всичко допустимо да включи оптимално доста елементи на София, с цел да може да се възползва от европейските фондове. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР