За 10 години ГЕРБ напълниха българската администрация с всякакви калинки,

...
За 10 години ГЕРБ напълниха българската администрация с всякакви калинки,
Коментари Харесай

Ген. Атанасов нарече ``калинки`` Мария Габриел и Ева Майдел

За 10 години ГЕРБ изпълниха българската администрация с всевъзможни калинки, най-после ги изпратиха и в Европейския съюз, и в институциите, съобщи Атанас Атанасов в студиото на бТВ.

Той акцентира, че неприятният имидж на България в Европа е резултат от вътрешнополитическите ни дефицити и засяга съответно Мария Габриел и Ева Майдел. „ Каква работа смятате, че могат да свършат тези калинки там? Какво реши тази госпожа Мария Неделчева, както я назовава нейният шеф? “, запита Атанасов. Той добави, че Демократична България желае да изпрати „ хора в европейските институции, които да трансформират лицето на България “, която е подготвена за Шенген, само че „ не ни одобряват “.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов разяснява свадите със земеделския министър Румен Порожанов и шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, и настоя за оставката им. „ Днес имаме още едно съображение ясно да желаяме оставката на Порожанов и на Пламен Георгиев, тъй като е безусловно скандално, че излиза следващ факт – преправената декларация на Порожанов от страна на комисията, управлявана от Георгиев. От години е ясно, че КПКОНПИ е една уйдурма, тя е реплика “, заключи Иванов.

Според него тези обстоятелства е трябвало „ да бъдат разкрити от комисията, те са лежали на повърхността “, само че това е направено от български публицисти. „ А комисията се оказа накисната, ръководителят й и заместникът му са хората, които трябваше да ревизират всичко това. Заради това няма да бъде махнат мониторинга. Унизителното е, че българските жители, жители на Европейски Съюз, нямат европейски стандарт на правораздаването “, акцентира Иванов.

Запитан от водещата има ли идея, която би могла да сплоти българските евродепутати от другите парламентарни фамилии, той уточни като първа такава Лаура Кьовеши да стане европейски прокурор. „ Хайде да се обединим уверено и към позиция за усвояването на еврофондовете, то да бъде обвързано с механизмите на спазването на върховенството на закона, към това Европейската прокуратура не просто да бъде управлявана от мощен водач, каквато е госпожа Кьовеши, а тя да се развива и да стане по-ефективна по този начин, че да спомогнем и за реформирането на нашия Авгиев обор, ръководен от господин Цацаров “, прикани Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР