За 10 дни повече от 1600 общопрактикуващи лекари в страната

...
За 10 дни повече от 1600 общопрактикуващи лекари в страната
Коментари Харесай

Средно по 1 000 души на ден си правят PCR тест с направление

За 10 дни повече от 1600 общопрактикуващи лекари в страната са издали над 10 000 талона за PCR проучване, заяви министърът на опазването на здравето проф. по време на парламентарната здравна комисия.
" От 1-ви декември до през днешния ден персоналните лекари, които са се включили към софтуера за издаване на електронни посоки за PCR, са 1610. Те са издали над 10 000 посоки за този интервал “, сподели министърът, представен от БНР.
 Костадин Ангелов: Клоним към приравняване на антигенните проби и PCR Костадин Ангелов: Клоним към приравняване на антигенните проби и PCR
Позицията клони към приравняване на антигенните проби и PCR. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време...
Той уточни, че е оптимистично надъхан до края на годината да приключим процеса на синхронизация на този програмен продукт. „ Нека да не забравяме, че до края на годината и електронната рецепта би трябвало да бъде въведена ", акцентира той.
Министърът уточни още, че до края на годината ще бъдат доставени още 20 коли за спешна помощ за потребностите на Спешна помощ.20 милиона лв. са отпуснати и по европейски план за закупуване на медицински хеликоптер. Предстои оповестяване на социална поръчка.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР