З дни столицата е наука и изкуство. Инициативата се провежда

...
З дни столицата е наука и изкуство. Инициативата се провежда
Коментари Харесай

Дни на визуалната наука разказва за света, в който живеем с 360-градусови прожекции

З дни столицата е просвета и изкуство. Инициативата се организира в зала „ Арена София “.

Филмите „ Светът в риск “ и „ Надежда за бъдеще “ бяха прожектирани премиерно в особено построен купол, който посрещна гости, вълнуващи се от положението на планетата и стъпките, които би трябвало да предприемем, с цел да реализираме по-сигурно и стабилно бъдеще.

На събитието участваха Юлиан Попов – министър на околната среда и водите, Иван Гойчев – заместник-кмет на Столичната община в направление „ Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване “, проф. доктор Стоян Шишков – заместник-ректор на СУ „ Св. Климент Охридски “, Георги Илиев – кмет на регион „ Слатина “, представители на компаниите-съучредители на плана и посетители, другари на плана. Цветелина Крумова, държавен специалист в дирекция „ Младежки политики “ на Министерството на младежта и спорта, прочете приветствен адрес от заместник-министъра на младежта и спорта Иво Кацаров. Министерството е институционален сътрудник на първото издание на самодейността.

 Дни на образната просвета споделя за света, в който живеем с 360-градусови прожекции

„ Да можем да покажем и да забележим нещата в оживени облици и по ексцентричен метод, за нас е доста значимо “, сподели в своето послание министър Юлиан Попов. „ Ние сме министерство, което доста желае да развива от ден на ден и повече научно основана политика. Надявам се, че това вършим и ще го вършим все по-добре, и се надявам на вашето съдействие “, съобщи пред участниците министърът на околната среда и водите.

„ Изненадан съм какъв брой надалеч сме стигнали – от двуизмерност на науката до образни способи на представянето ѝ “, съобщи в своето одобрение Иван Гойчев – заместник-кмет на Столичната община в направлението „ Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване “. „ Приветствам това и желая да продължваме да ви поддържаме, с цел да вършим налични знанията за младежите “, сподели Иван Гойчев.

Проф. доктор Стоян Шишков – заместник-ректор на СУ „ Св. Климент Охридски “, съобщи поддръжка от страна на Университета към самодейността, приветства учените и студентите от Стопански факултет за концепцията и реализацията на плана.

По думите на Георги Илиев,кмет на регион „ Слатина “, тази самодейност демонстрира, че кръгозорът на България се отваря към бъдещето, към нововъведенията и към мисълта за екологията като част от метода ни на живот.

Проектът беше показан от доцент доктор Марина Стефанова – заместник-декан на Стопанския факултет и абстрактен мотор на самодейността. „ Нужно е знанието за света, подобен какъвто е той през днешния ден, да доближи до хората допустимо най-скоро. Защото дейностите по опазването на планетата ни би трябвало да бъдат подхванати тук и в този момент. В идващите дни чакаме доста хора, които да посетят прожекциите, желаеме да ги вдъхновим и предизвикваме да вършат дребни стъпки всеки ден, посредством които да реализираме дружно смяната “.

“Винаги сме вярвали, че изкуството и технологиите имат силата да трансформират света. Когато ги използваме, с цел да дадем по-голяма публичност на толкоз значима тематика като провокациите, пред които е изправено човечеството и какви са техните решения, всичко което вършим придобива още по-голям смисъл. ”, споделиха Марин Димитров, действен шеф на MP-STUDIO и Страхил Йорданов, креативен шеф на студиото, което сътвори аудио-визуалното 360-градусово прекарване.

На събитието участваха и представители на компаниите-съучредители: Роб Добинс –  General Manager OMV Petrom – Bulgaria Branch; Ана Финджикова – началник на отдел “Комуникации ”, Асарел-Медет “ АД; Полина Видас – маркетинг шефът на Mastercard за България, Албания, Косово и Северна Македония; Георги Костадинов  – Regional People & Workplace Manager, Melexis; Емил Ангелов – основен изпълнителен шеф и заместник-председател на УС на „ Главболгарстрой Холдинг “ АД; Диляна Якова –  мениджър регулации и стабилно развиване, Philip Morris International; Маргита Колчева –  старши консултант „ Устойчиво развиване “, Yettel; Екатерина Анчева – шеф „ Връзки с обществеността и връзки “, UniCredit Bulbank и Виктория Харизанова, управител Здраве и Безопасност, Булмаркет.

След премиерното лъчение на „ Светът в риск “ и „ Надежда за бъдеще “ беше дадена думата на компаниите-съучредители, с помощта на които провеждането на самодейността става допустима.

Маргита Колчева, старши консултант „ Устойчиво развиване “ в Yettel сподели: „ Голямата смяна стартира с дребни стъпки – посредством неизменност даже дребните ежедневни старания могат да доведат до значими резултати. Първата крачка е да осъзнаем отговорността си и силата на нашите дейности “.

„ Най значимото обръщение към хората е, че смяната зависи от всеки от нас “ – по думите на Полина Видас, маркетинг шефът на Mastercard.

Според Емил Ангелов, основен изпълнителен шеф и заместник-председател на УС на „ Главболгарстрой Холдинг “, устойчивостта на бизнеса е директно разследване освен от дейностите на фирмите, само че и от продължителността на нейния „ живот “. „ Главболгарстрой е компания с 55-годишна история, тъй че когато приказваме за резистентност, тя идва от единствено себе си “, сподели той и добави, че потребителите през днешния ден имат по-голяма роля даже от регулациите и в този смисъл младото потомство има опцията и отговорността да изисква и търси компании и услуги, които са устойчиви.

Георги Костадинов от Melexis показа, че зелената промяна е в ДНК-то на компанията. И насочи обръщение към младежите, които ще гледат прожекциите:  „ бъдете любопитни, бъдете смели и изисквайте “.

Диляна Якова, управител регулации и стабилно развиване, Philip Morris International, показа убеждението, че аудиовизуалното изкуство прави обстоятелствата налични, само че страстите от прекарването на филмите ще накарат хората да създадат стъпките за смяна.

Екатерина Анчева от UniCredit Bulbank показа в полемиката, че планът покрива три съществени условия на компанията за поддръжка – стабилно развиване, устременост към образованието и иновация. По думите ѝ прочувственият  отговор на въпроса „ Защо подкрепихте Дни на образната просвета? “ гласи: „ това е една доста смела фантазия, която сме щастливи, че помогнахме да се случи “.

Виктория Харизанова от Булмаркет насочи обръщение към публиката: „ Всяка крачка има смисъл, просто би трябвало да сме уверени, че можем да станем герои в нашия микрокосмос “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР