Ювентус запази спокойствие и не се отказа да преследва попадение

...
Ювентус запази спокойствие и не се отказа да преследва попадение
Коментари Харесай

Алегри: Момчетата запазиха спокойствие и отвърнаха на удара

Ювентус резервира успокоение и не се отхвърли да преследва попадение до самия край, удовлетворен е старши треньорът на отбора Масимилиано Алегри. Федерико Гати означи с глава в сетния момент и изравни за 1:1 против гостуващия Севиля в първи полуфинал в шампионата Лига Европа.

Ювентус бе надигран игрово в огромни интервали от мача от своя противник, което провокира недоволството на торинските почитатели. Единствено намесите на вратаря Войчех Шчесни попречиха на гостите да вкарат още голове.

" Направихме прекалено много неточности. При контраатаката за техния гол бяхме хванати неподготвени, оставихме свободни пространства, можеше да получим и втори гол при сходни обстановки " сподели Алегри пред Скай Спорт Италия.

" Момчетата резервираха успокоение и отвърнаха на удара, стигнаха до справедливо тъждество, което оставя всичко за реванша ", сподели още Алегри.

Треньорът похвали Пол Погба, който влезе като запаса и раздвижи играта на торинци, като асистира и за изравнителния гол на Гати.
 Ювентус - Севиля 1:1 в Лига Европа
Резерва избави Юве в последните секунди против Севиля в първия полуфинал на Лига Европа

Гати бе прецизен

" Когато играта е в противниковата половина, той е извънреден състезател. Ако беше в оптимално положение, несъмнено, щях да го включа в стартовите 11 всеки мач. Той даде доста значим принос довечера ", сподели Алегри.

" Севиля е доста умел тим, не забравяйте, че Манчестър Юнайтед ги водеше с 2:0 и те продължиха да се придържат към проект сиа, като в последна сметка направиха 2:2 и завоюваха реванша с 3:0.

Трябваше да бъдем по-прецизни в последната третина, изключително в първите 25 минути, защото малко прибързахме и по-късно отпуснахме при контраофанзива ", разяснява още Макс Алегри.

Треньорът на Юве остава оптимист за ответния мач в Севиля.

" Знаем, че можем да вкараме на реванша, когато ще има повече пространства в тяхната половина. Срещата може да продължи и 120 минути. Подготвени сме и желаеме да стигнем до финала ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР