Ювентус увеличи преднината си на върха в Серия “А”, след

...
Ювентус увеличи преднината си на върха в Серия “А”, след
Коментари Харесай

Сари: По-добре да нападаме и да получим гол, отколото да стоим в глуха защита

Ювентус усили преднината си на върха в Серия “А”, откакто победи мъчно с 2:1 Парма. По-рано през вчерашния ден Интер приключи 1:1 при визитата си на Лече и към този момент изостава на 4 точки от “бианконерите”. Маурицио Сари обаче не остана по никакъв начин удовлетворен от представянето на своя тим, окйто бе заставен да се брани в последните минути.

“Имахме значително благоприятни условия да сложим завършек на интригата с трети гол, само че не ги използвахме. С приближаването края на дуела Парма стартира да нападна по-опасно. Не ми харесва да си подаваме топката в личната половина без ясна концепция. както споделих на футболистите, избирам да получим гол на контраофанзива, в сравнение с да сме в глуха отбрана в продължение на 10-15 минути”, сподели Сари.

“Някои играчи бяха изтощени след мача за Купата на Италия в сряда и трябваше да подхваща разбърквания в състава. Влизането на Дъглас Коща беше сигнал за отбора, че още нищо не е решено. Аарън Рамзи и Адриен Рабио идват от други шампионати, а имаха и проблеми с травми, само че и двамата напредват. Сезонът е дълъг и за тях ще има шансове да се докажат”, продължи треньорът на Юве.

“Имаме усъвършенстване във връзка с това по какъв начин се пазиме при статични положения, само че през днешния ден получихме гол точно по този метод. Просто би трябвало да сме съсредоточени и да стигаме първи до топката”, добави Сари.

На въпрос дали Интер или Лацио наподобява по-опасен съперник към днешна дата, той отговори: Лацио е в изключителна форма и единствено можем да се надяваме тя да не продължи”. Серия А 20 кръг, неделя 19 януари  Ювентус 2:1краен резулат  Парма
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР