Ювентус спечели с минималното 1:0 като домакин на Дженоа в

...
Ювентус спечели с минималното 1:0 като домакин на Дженоа в
Коментари Харесай

Един гол бе достатъчен на "Юве" срещу "Дженоа", Гълъбинов с едно полувреме в Торино

" Ювентус " завоюва с минималното 1:0 като хазаин на " Дженоа " в последна среща от 21-я кръг на Серия " А ". Единственият гол в срещата означи Дъглас Коста в 16-ата минута. В трети следващ мач бразилецът се отличи с попадение или асистенция, а топката бе ориентирана към него по превъзходен метод от Марио Манджукич. " Старата госпожа " надигра " грифоните " за трети път през сезона, както и в пети пореден турнирен дуел сред двата отбора в Торино.

--> Андрей Гълъбинов, който бе прецизен против " Юве " при загубата на генуезците с 2:4 при започване на сезона и донесе триумфа на отбора си над " Сасуоло " преди две седмици, стартира дуела на аварийна пейка. Безопасните офанзиви на " грифоните " през първата част обаче принудиха треньора Давиде Балардини да пусне родния централен нападател незабавно след почивката. Той размени Лука Ригони и в края на дуела пред него се откри опция след центриране от ъглов удар. Гълъбинов обаче не съумя да нанесе прекрасен изстрел, а топката просто се отби в него и мина около вратата.

" Юве " предложи доста постна продукция през второто полувреме, само че въпреки да действаше най-вече във фаза отбрана, отборът на домакините по този начин и не разреши на противника да насочи удар в очертанията. " Бяло-черните " записаха шести следващ триумф във всички шампионати. Те нямат загубат в 12 следващи мача, в 11 от които не са позволили гол във вратата си. " Старата госпожа " е най-силният хазаин в калчото досега през сезона - 9 победи в 11 мача и 28 извоювани точки.

" Ювентус " към този момент има актив от 53 точки и продължава да диша във врата на водача " Наполи ", който е с 54. След първата си загуба от 12 декември насам в пет кръга, " Дженоа " остава на 15-о място в таблицата на 5 точки от СПАЛ, който е първият отбор в зоната на изпадащите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР