Ювентус се поизпоти, но надви с минималното 1:0 Дженоа в

...
Ювентус се поизпоти, но надви с минималното 1:0 Дженоа в
Коментари Харесай

Ювенту хвърли минимални усилия срещу грифоните, диша във врата на Наполи

Ювентус се поизпоти, само че надделя с минималното 1:0 Дженоа в мача от 21-ия кръг на италианската Серия А. Българският национал Андрей Гълъбинов изигра цяло второ полувреме за “грифоните”, само че по този начин и не съумя да помогне на отбора си да измъкне най-малко точка от италианските първенци на “Алианц Стейдиъм”.

Единственото състояние в 16-ата минута на срещата означи Дъглас Коста.

Така възпитаниците на Масимилиано Алегри към този момент имат на сметката си 53 точки и се приближиха единствено на точка от водача Наполи.

В 7-ата минута Миралем Пянич извърши директен свободен удар. Той завъртя топката към левия ъгъл, само че вратарят направи необикновено избавяне, с цел да отрази опита му.

“Бианконерите” откриха резултата в 16-ата минута. Дъглас Коста създаде попадение, откакто съумя да се оправи с двама от футболистите на Дженоа. След това пусна към свободния вляво Марио Манджукич и се устреми към вратата на гостите. Манджукич ловко задържа топката, след което още веднъж я върна в владеене на съотборника му, който с едно допиране прати кълбото в долния ляв ъгъл.

В 23-ата минута Миралем Пянич опита шанса си от границата на наказателното поле и изстреля топката към долния ляв ъгъл, само че Матия Перин внимаваше.

В самия завършек на първата част Марио Манджукич сподели забележителна ориентировка към точката на дузпата, с цел да стигне до центриране от директен свободен удар. Той скочи високо и насочи топката с глава, само че доста над напречната греда.

В 49-ата минута Миралем Пянич пропусна отлична опция да удвои за Ювентус. Той овладя топката след добър пас по земя и шутира към вратата от обещаваща отдалеченост, само че топката прелетя доста над гредата.

Андрей Гълъбинов се появи в игра за “грифоните” при започване на второто полувреме.

Първото по-опасно състояние бе в 57-ата минута и бе още веднъж на сметката на “бианконерите”. Алекс Сандро стреля, само че топката мина настрана от дясната греда.

В 74-ата минута Андрей Гълъбинов насочи дълго подаване, само че то не беше задоволително точно, с цел да доближи до съотборниците му и топката излезе отвън игра.

В 85-ата минута пък му бе сподели жълт картон поради осъществено нарушаване против Джорджо Киелини.

В последните секудните преди края на постоянните 90 минути Блес Матюиди доближи до страхотна позиция на границата на наказателното поле, само че прати удара си надалеч настрана от лявата греда.

Секунди преди края Андреа Бертолачи реагира добре до към точката на дузпата, с цел да засече топката от ъглов удар, само че не съумя да насочи добре с глава. Кълбото мина високо над напречната греда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР