Ювентус сътвори поредната сензация в 1/8-финалната фаза на Шампионската лига.

...
Ювентус сътвори поредната сензация в 1/8-финалната фаза на Шампионската лига.
Коментари Харесай

Извънземен Роналдо поведе Юве за исторически обрат!

Ювентус сътвори следващата сензация в 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. Италианският първенец завоюва с 3:0 реванша против Атлетико Мадрид и изхвърли “Дюшекчиите ” от шампионата, с общ резултат 3:2.

Големият воин за домакините на “Алианц Стейдиъм ” бе кралят на Шампионската лига Кристиано Роналдо. Португалецът изигра следващия си ослепителен мач в този шампионат и означи и трите гола за триумфа на своя отбор. Той откри резултата в 27-ата минута, по-късно удвои в 48-ата, а най-после оформи и своя хеттрик в 86-ата минута от дузпа. Кристиано бе притеглен в Торино точно с цел да взема решение сходни мачове и голямата инвестиция стартира да се отплаща. Успехът на " Старата госпожа " е исторически, защото наруши отрицателната традиция тимът да отпада постоянно, когато губи първия мач с 0:2. В същото време пък Атлетико отпада от шампионата за пръв път, откакто е победил в първия дуел вкъщи.

Масимилиано Алегри заложи на Кристиано Роналдо, Марио Манджукич и Федерико Бернардески в офанзива. В средата на терена действаха Блес Матюиди, Миралем Пянич и Емре Джан.

Гостите пък бяха избрали през днешния ден в предни позиции да работят Алваро Мората и Антоан Гризман. Те имаха поддръжката на Тома Льомар и Коке по двете крила.

Ювентус стартира мача нападателно и в 4-ата минута съумя да означи гол посредством Джорджо Киелини, който обаче не бе зачетен поради нарушаване на Кристиано Роналдо против вратаря Ян Облак. Дори и след намесата на ВАР съдията Бьорн Кайперс не промени решението си.

Домакините продъжиха да имат териториално предимство и в идващите минути, само че " Дюшекчиите " действаха компактно прибрани в своята половина и не позволиха никакви положения пред вратата си. В същото време в 22-ата минута Коке насочи мощен изстрел, който профуча на сантиметри над вратата на Войчех Шчесни.

В 24-ата минута и Антоан Гризман много затрудни полския пазач с диагонален изстрел отвън наказателното поле и Шчесни не бе безапелационен под рамката, само че за негово благополучие бе свирена засада на Алваро Мората.

В 27-ата минута Ювентус обаче откри резултата. Федерико Бернардески центрира в наказателното поле, където Роналдо се извиси и от близко с глава съумя да промуши топката във вратата.

Домакините имаха нова добра опция в 32-ата минута. Тогава те получиха фаул на комфортна позиция пред наказателното поле. Бернардески извърши наказателния удар, само че прати топката над вратата.

В 35-ата минута още веднъж Бернардески бе основно настоящо лице, пробвайки изстрел със задна ножица, само че за негово страдание кълбото още веднъж не попадна в очертанията.

В 42-ата минута Роналдо можеше да удвои головата си сметка по съвсем еднакъв метод. Този път той бе открит с центриране от Леонардо Спинацола отляво, само че изстрелът на португалеца бе неакуратен.

В 44-ата минута Ян Облак бе послена бариера пред гола след страховит изстрел с глава на Джорджо Киелини след центриране от корнер, само че стражът бе ослепителен и мазета.

В добавеното време на първата част Атлетико имаше едно от най-хубавите положения досега. Алваро Мората бе изтърван в наказателното поле и стреля с глава от близко, само че над вратата.

Още при започване на второто полувреме Юве стигна до втори гол и още веднъж негов създател бе Кристиано Роналдо. В 48-ата минута португалската звезда още веднъж насочи изстрел с глава, като в първия миг ударът му бе избит от Ян Облак, само че технологията на голлинията сподели, че макар котешкия инстикт на вратаря, топката е влезнала с целия си размер във вратата и по този начин Бьорн Кайперс уточни центъра, а резултатът стана 2:0.

В 62-ата минута Корея напредна с топка в крайници и опита отдалечен шут, който не бе надалеч от задачата, само че въпреки всичко мина над вратата.

В 67-ата минута Масимилиано Алегри направи забавна рокада, пускайки в игра Пауло Дибала на мястото на Леонардо Спинацола.

В идващите минути играта стана по-позиционна. Като че ли и двата тима започнаха да мислят повече по какъв начин да опазят личната си врата.

В 82-ата минута Юве съумя да провежда бърза контраофанзива, Мойс Кийн изскочи зад отбраната, само че ударът му мина около вратата.

В 85-ата минута Федерико Бернардески напредна на скорост отляво, нахлу в наказателното поле, където бе съборен за дузпа. Кристиано Роналдо се нае с осъществяването на наказателния удар и безпощадно осъществя за 3:0. Това бе негов 8-и хеттрик в шампионата, като той има 61 попадения в елиминационната фаза. Освен това сметката му против " Дюшекчиите " набъбна на 24 гола в тяхната врата.
Така Ювентус съумя да сътвори исторически поврат и да отстрани Атлетико Мадрид от шампионата. Испанците пък могат да съжаляват, че пропиляха преднината си, само че през днешния ден просто бяха по-слабия тим. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР