Ювентус постигна победа при домакинството си на Алианц Стейдиъм тим

...
Ювентус постигна победа при домакинството си на Алианц Стейдиъм тим
Коментари Харесай

Ювентус се наложи минимално над Специя

Ювентус реализира победа при семейството си на " Алианц Стейдиъм " отбор на Специя с минималното 1:0 в дуел от 28-ия кръг на италианската Серия А. Единственото и победно попадение осъществя Алваро Мората в 21-ата минута.

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри прави четири промени в стартовия си състав след триумфа с 1:0 над Фиорентина в първия ½-финал за Купата на Италия. Вратарят Войчех Шчесни се завръща като титуляр, а в отбрана работи Даниеле Ругани. Хуан Куадрадо, който е с капитанската лента, също стартира от първата минута, а Алваро Мората води офанзивата на отбора дружно с Душан Влахович.
Снимка: БГНЕС  Ювентус се наложи минимално над Специя
Тиаго Мота пък залага на Емануел Джеси, Рей Манай и Даниеле Верде в офанзива, до момента в който българският национал Петко Христов е на аварийна пейка.

„ Биаконерите “ стартираха срещата с масиран напън, който обаче не докара до нещо в действителност рисково пред вратата на Иван Проведел в първите минути. Само при една обстановка с Алваро Мората се наложи вратарят на гостите да се намесва, откакто улови удар на испанеца.

Първата действителна голова опция пристигна в 18-ата минута, когато Хуан Куадрадо направи превъзходен пробив в наказателното поле отдясно и комбинира с Артур, който стреля мощно, само че Проведел се намеси по отличен метод и избави.
Снимка: БГНЕС  Ювентус се наложи минимално над Специя
Три минути по-късно обаче италианският пазач сгреши при свое изчистване, което разреши на Юве да провежда рискова контраофанзива. Душан Влахович, Мануел Локатели и Мората разиграха чудесно, а по-късно испанецът стреля по земя и откри резултата – 1:0. Това беше първи гол за нападателя от 18 декември насам.

В 33-ата минута домакините бяха покрай удвояване на преднината си. Те проведоха чудесна контра, при която Артур проби отдясно, след което подаде за Куадрадо в наказателното поле, който стреля, само че Проведел внимаваше и избави.
Снимка: БГНЕС  Ювентус се наложи минимално над Специя
Гостите, които насочиха едвам един изстрел за цялото първо полувреме, имаха отлична опция да изравнят резултата в 51-ата минута. Тогава Емануел Джаси засече чудесно с глава от обещаваща позиция след центриране в наказателното поле, само че скучаещият през първата част Войчех Шчесни съумя да улови топката на голлинията.

Последваха далечни изстрели на Симоне Бастони и Даниеле Верде в идващите минути, които не затрудниха изключително полския пазач на домакините.
Снимка: БГНЕС  Ювентус се наложи минимално над Специя
" Биаконерите " направляваха темпото на терена и не допускаха нови рискове пред вратата си. Играчите на Макс Алегри обаче, на собствен ред, също не проведоха голови офанзиви. В 78-ата минута вратарят Проведел изпревари откъсващия се самичък против него Мануел Локатели.

Десет минути преди края на постоянното време Специя доближи до втора прелестна опция, с която можеше да изравни резултата. Кевин Агудело получи отличен пас надълбоко отляво в наказателното поле и шутира към вратата, само че Шчесни се регистрира с основна интервенция, откакто парира удара и резервира преднината на своя отбор.
Снимка: БГНЕС  Ювентус се наложи минимално над Специя
В 84-ата минута влезлият от пейката Салва Ферер изиска дузпа за фаул на Адриен Рабио против него, само че след инспекция със системата ВАР беше решено, че няма учредения за такава.

Пет минути по-късно Куадрадо опита удар от отдалеченост, само че много над вратата.
Снимка: БГНЕС  Ювентус се наложи минимално над Специя
В първата минута от добавеното време на срещата още веднъж колумбиецът беше в основата на състояние за втори гол, откакто проби чудесно отдясно и опита нещо приблизително сред удар и подаване към далечната греда, а Мората пък не съумя да засече топката от два метра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР