Ювентус победи с 4:1 срещу Торино в мач от 30-ия

...
Ювентус победи с 4:1 срещу Торино в мач от 30-ия
Коментари Харесай

Ювентус укроти биковете, Роналдо отново с фирмен гол

Ювентус победи с 4:1 против Торино в мач от 30-ия кръг на Серия А. Дибала (3), Куадрадо (29), Роналдо (61) и автогол на Кофи Джиджи (87) донесоха трите точки на "бианконерите ". Андреа Белоти се разписа за "биковете " от дузпа надълбоко в добавеното време на първото полувреме.

Дербито на Торино ще остане вечно в историята на италианския футбол. Двубоят 648-и за Джанлуиджи Буфон в елита и по този начин именитият вратар изпревари легендата на Милан Паоло Малдини във безконечната класация.

Още в 3-ата минута Пауло Дибала откри резултата. Аржентинецът показва превъзходния си дрибъл сред защтниците на гостите и с шут от наказателното поле не остави шансове на Салваторе Сиригу.

Ентусиазирани от ранното попадение, "бианконерите " продължиха да нападат и Родриго Бентанкур пропусна да удвои в 12-ата минута от комфортна позиция. Минута по-късно Данило пропиля още една опция. Той насочи прекрасен удар от придвижване, само че Сиригу избави.

Едва в 15-ата минута Торино сътвори напрежение пред вратата на Буфон. Симоне Верди пусна тъничък пас в наказателното поле към Алехандро Беренгер, само че той не съумя да доближи топката.

Кристиано Роналдо подсети за класата си в 18-ата минута, откакто преодоля бранител в наказателното поле и шутира под напречната греда, само че Сиригу още веднъж сподели майсторство и не разреши топката да влезе за повторно зад тила му.

И стражът на "биковете " бе беззащитен в 29-ата минута, когато Кристиано Роналдо събра двама бранители към себе си и сервира топката на Хуан Куадрадо в наказателното поле. Колумбиецът също сподели техника преди да направи 2:0 с обмислен удар в далечния ъгъл.

Рекордьорът Буфон влезе във фокуса на вниманието в 32-ата минута, спасявайки опаден удар на Симоне Верди.
В добавеното време на първата част шут на Верди бе спрян с тяло от Матайс де Лихт, след което топка се удари в ръката му. След консултация с ВАР съдията Мареска уточни бялата точка. Дузпата бе превърната в гол от Андреа Белоти, който не остави шансове на Буфон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР