Ювентус победи Каляри с 2:0 на „Алианц Стейдиъм“ в мач

...
Ювентус победи Каляри с 2:0 на „Алианц Стейдиъм“ в мач
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо изкачи Ювентус на втората позиция в Серия А

Ювентус победи Каляри с 2:0 на „ Алианц Стейдиъм “ в мач от 8-ия кръг на Серия А и се изкачи на втората позиция в класирането на точка зад водача Милан. Успехът бе изкован през първото полувреме и огромна заслуга за него има Кристиано Роналдо, който означи и двете попадения. Първо в 38-ата минута португалецът откри резултата за "бианконерите ", а четири по-късно удвои преднината за отбора си.

Двата тима не губиха време в разузнаване и стартираха с нападенията. В първите минути на срещата домакините пробваха да овладеят контрола на топката, само че гостите дадоха отговор с две рискови офанзиви по левия фланг.

Постепенно Ювентус упражни напън и се настани в половината на Каляри. В 9-ата минута Алваро Мората нахлу в наказателното поле, само че пасът му към Кристиано Роналдо бе кръстосан от бранител в жълто.

В 11-ата минута "бианконерите " проведоха отлична офанзива посредством Адриен Рабио. Французинът подаде към Алваро Мората, който незабавно продължи към Федерико Бернардески в наказателното поле. Италианският национал стреля в близкия ъгъл и осъществя, само че попадението му бе анулирано поради засада на испанеца.

Четири минути по-късно бе насочен и първият прецизен удар в мача. Адриен Рабио реши да изненада Алесио Краньо от отдалеченост, само че изстрелът на французина бе слаб и вратарят на гостите улови.

Натискът на Ювентус продължи и Федерико Бернардески насочи удар от въздуха, само че топката прелетя над напречната греда.

В идващите минути играта се придвижи напълно в половината на Каляри, а само Джанлуиджи Буфон бе в тази на "бианконерите ". В 26-ата минута след осъществяване на ъглов удар, Алваро Мората бе оставен непокрит, само че изстрелът му с глава мина над вратата.

Три минути по-късно Хуан Куадрадо подаде към Деян Кулушевски в наказателното поле. Шведът незабавно насочи изстрел, само че топката мина около десния непряк дирек.

В 36-ата минута Хуан Куадрадо центрира от фаул в наказателното поле, отбраната на гостите се оправи, само че отбитата топка попадна във Федерико Бернардески. Италианецът стреля от отдалеченост, само че в средата на вратата и Алесио Краньо улови.

Две минути по-късно Ювентус откри резултата. Алваро Мората подаде към Кристиано Роналдо в наказателното поле. Португалецът задържа, залъга двама бранители и осъществя в левия ъгъл.

38’ |
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР