Ювентус отново се изправя срещу Наполи, след като наскоро надви

...
Ювентус отново се изправя срещу Наполи, след като наскоро надви
Коментари Харесай

Пирло: Съжалявам за Гатузо, но това е част от работата

Ювентус още веднъж се изправя против Наполи, откакто неотдавна надделя противника в мача за Суперкупата на Италия. Този път срещата е на стадион ”Диего Марадона” и е за състезание, само че може да се окаже последна за наставника на домакините Дженаро Гатузо. Той е застрашен от уволняване поради многото неубедителни резултати на отбора напоследък.

“Много скърбя Рино за обстановката, в която се намира, само че това е част от работата. Самият аз обаче си имам проблеми за решаване”, съобщи наставникът на Юве Андреа Пирло.

Той е удовлетворен от своя отбор, който бързо съумя да се съвземе от провалянето от Интер на 17 януари. След това “старата госпожа” записа три следващи триумфа в калчото без позволен гол. “Ставаме все по-добри. Тимът осъзна грешките си и подвигна равнището. Знаехме, че се нуждаем от време, само че към този момент сме на верния път”, добави Пирло.

Според него и този сезон няма да е изключение по отношение на броя на точки, които първенецът ще би трябвало да завоюва. През последното десетилетие в Италия няма отличник с по-малко от 82 пункта в края на сезона. “И в този момент ще са нужни повече от 80 точки за Скудетото, въпреки през последните години това число да падна поради доста мачове за къс интервал и обстоятелството, че има доста мощни съперници”, уверен е Пирло.

Артур, Пауло Дибала и Леонардо Бонучи съвсем несъмнено ще пропуснат борбата в Неапол. Алваро Мората обаче е по-добре след прекаран грип и има късмет даже да бъде титуляр.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР