Ювентус направи първа грешна стъпка в италианската Серия А, позволявайки

...
Ювентус направи първа грешна стъпка в италианската Серия А, позволявайки
Коментари Харесай

Серия "А" има едноличен лидер! "Аталанта" спря "Ювентус" в зрелищен двубой

" Ювентус " направи първа неверна стъпка в италианската Серия " А ", позволявайки на " Наполи " да остане еднолично на първата позиция в класирането след седмия кръг. " Бианконерите " пропиляха преднина от 2:0 при гостуването си на " Аталанта ", откакто домакините наваксаха пасива си, а в края удар на Пауло Дибала от дузпа бе отразен от вратаря Етрит Бериша. Двубоят в Бергамо предложи футбол от най-високо качество и цялостен куп трагични моменти.

Резултатът 2:2 се получава във втора поредна среща сред тези два тима, които си поделиха по точка на " Атлети адзури д'Италия " и през април.

Шампионите започнаха мача по-добре и още в 21-ата минута взеха задатък. Бериша сгреши след отдалечен удар на Блес Матюиди, а дебнещият наоколо Федерико Бернардески не сбърка при добавката. Новото попълнение вкара за първи път с екипа на " Юве " в дебюта си като титуляр за отбора.

Само три минути по-късно гостите нанесоха нов удар на " нерадзурите ". След съвършено разиграване в тяхната половина, Бернардески пусна извеждащ пас към Гонсало Игуаин, който отблизо разстояние качи топката под гредата - 2:0.

Веднага по-късно " бианконерите " отстъпиха непринудено самодейността на съперниците си и това решение не се оказа вярно. В 31-ата минута Алехандро Гомес нанесе мощен изстрел от директен свободен удар, при който неточност, идентична с тази на Бериша, позволи и Джанлуиджи Буфон. Притичалият Матия Калдара, който е благосъстоятелност на " остарялата госпожа ", се разписа за 1:2.

И в случай че до почивката дуелът бе забавен, то през втората част драмата закупи още по-големи размери.

Всичко стартира малко след 60-ата минута, когато Марио Манджукич засече центриране на Дибала и изпрати топката в мрежата. Футболистите на " Ювентус " се радваха на попадението, до момента в който основният арбитър Антонио Дамато не сподели, че е нужно потреблението на системата за видеоповторения. Причината - удар с ръка на Щефан Лихтщайнер в лицето на Гомес в развиване на головата офанзива на гостите. Именно тази обстановка бе причина попадението да бъде анулирано, а швейцарският бранител получи жълт картон.

Броени минути по-късно, в 67-ата, задатъкът на първенците бе изцяло премахнат. Гомес центрира остро в наказателното поле, където Браян Кристанте засече с глава и сътвори неспасяем изстрел - 2:2.

" Ювентус " още веднъж се впусна в гонене на надвит гол и в 84-ата минута получи златен късмет, откакто Дамато отсъди извънредно противоречива дузпа за игра с ръка на Андреа Петаня, който бе част от стената при осъществяване на директен свободен удар от Дибала. Топката се удари точно в тялото на нападателя на домакините, само че повторенията ясно демонстрираха, че контактът е в региона на рамото и гърдите. Въпреки че основният арбитър още веднъж застана пред монитора на терена и изгледа повторенията, решението му остана в действие.

Бериша обаче разгада осъществяването на Дибала и с брилянтен плонж мазета топката настрана от вратата. В заключителните минути гостите имаха искания за още един углавен удар, само че Дамато не видя нарушаване на някогашния футболист на " Лудогорец " Хосе Паломино против Гонсало Игуаин.

Така " Ювентус " не завоюва против " Аталанта " във втори следващ дуел посред им след фамозна серия от 14 поредни триумфа. " Бианконерите " въпреки всичко не престават да нямат загуба от " бергамаските " в 26 следващи турнирни дуела.

Тимът на Масимилиано Алегри загуби първи точки в калчото и с актив от 19 заема второто място. Толкова има и третият " Интер ", а " Наполи " е едноличен водач с цялостен актив от 21.

" Аталанта " не загуби в пети следващ кръг, само че към момента не може да се добере до място в топ 10 на таблицата. " Нерадзурите " са 11-ти с 9 точки.

След паузата за мачовете на националните тимове, " Ювентус " приема " Лацио ", до момента в който " Аталанта " гостува на " Сампдория ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР