Ювентус надигра Фиорентина в среща от 22-ия кръг на Серия

...
Ювентус надигра Фиорентина в среща от 22-ия кръг на Серия
Коментари Харесай

В Юве бързо забравиха загубата, Роналдо донесе 17-и успех на Старата госпожа през сезона

Ювентус надигра Фиорентина в среща от 22-ия кръг на Серия " А ". Битката на " Ювентус Стейдиъм " приключи с триумф за домакините.

Те се постановиха над съперника си с 3:0, с две попадения на Кристиано Роналдо от бялата точка и едно на Де Лихт с глава, маркирано в продължението на мача.

Португалският ас бе прецизен първо след 40 минути игра. Това бе третият случай, в който Роналдо претендира за дузпа в срещата, като този път такава фактически беше отсъдена.

След това, още веднъж от дузпа, той се разписа и 10 минути преди края на дуела.

В първите мигове на 6-минутното продължение и Де Лихт записа името си измежду голмайсторите в срещата.
 Снимка 464777
Източник:

Домакините позволиха неприятна издънка против Наполи в последния кръг и изгубиха, само че през днешния ден потвърдиха, че провалянето по никакъв метод не се е отразило на положението на отбора.

Торинци са на върха в класирането с актив от 54 извоювани точки - шест повече пред втория в таблицата Интер, който обаче е и с мач по-малко.
 Интер на полуфинал за Копа Италия след победа над Фиорентина
Интер на полуфинал за Копа Италия след победа над Фиорентина

2:1 за " нерадзурите ", които сами си направиха мача сложен

Днешният мач бе наложителен за продобиване от " бианконерите ", като те не позволиха неточност и не престават решително пътя си към продобиване на купата в Италия.

През първото полувреме Старата госпожа не остави никакви шансове на противника, като пасовете бяха 398 на 95, при 90%-ва успеваемост при подаванията за " бианконерите ".

Притежанието на топката пък бе показателните 80% за домакините, като беше цяло знамение, че след края на откриващите 45 минути те водеха единствено с гол преднина.
 Снимка 464776
Източник:

Той бе осъществен в 40-ата минута, когато поради игра с ръка в наказателното поле на Фиорентина, Юве получи право да извърши 11-метров углавен удар.

Зад топката на бялата точка застана Роналдо, който стреля мощно, вратарят хвана ъгъла, само че не стигна до топката и тя влетя в мрежата.

Десет минути преди последния сигнал се стигна до нов фаул, този път против Бентанкур. По първични усещания на футболистите можеше да се заключи, че става дума за нарушаване отвън рамките на наказателното поле.

След допитване до системата ВАР обаче реферът уточни бялата точка. Роналдо стреля в същия ъгъл за повторно и резултатът стана 2:0.

Крайното 3:0 оформи Де Лихт, засекъл с глава центриране от корнер в първата минута на даденото в допълнение време.
 Снимка 464775
Източник:

Така Юве има към този момент шест следващи победи против този съперник във всички шампионати и води с 6 точки пред Интер, преди изиграването на срещата на " нерадзурите " от настоящия кръг в Калчото.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР