Ювентус може да бъде благодарен на Бенфика, че не приключи

...
Ювентус може да бъде благодарен на Бенфика, че не приключи
Коментари Харесай

"Бенфика" спаси "Ювентус" от пълен провал в Европа

" Ювентус " може да бъде признателен на " Бенфика ", че не завърши още довечера присъединяване си в европейските клубни шампионати. Италианският отбор, който продължава да се намира в сериозна рецесия, игра обичайно, само че загуби с 1:2 семейството си против " Пари Сен Жермен " в група Н на Шампионската лига.

При този резултат, в случай че " Макаби " (Хайфа) бе спечелил най-малко точка против гостуващия " Бенфика " в другия дуел в групата, то израелският тим би приключил на трето място, което дава право на плейофи за Лига Европа. Португалският гранд обаче се развихри и завоюва с 6:1 против " Макаби ". Така израелците останаха на последната позиция и завършиха присъединяване си в евротурнирите, а " Ювентус " приключи трети и ще получи утешителното право да взе участие във втората по мощ конкуренция (Лига Европа). А голеадата на " Бенфика " не беше инцидентна - с помощта на тези вкарани попадения португалците приключиха преди всичко. В крайното класиране се получи абсурд - " Бенфика " и " Пари Сен Жермен " завършиха с равна голова разлика (по 16:7), равни са и индикаторите им в директните мачове (и двата приключиха 1:1). В подобен случай се гледат множеството голове на непознат терен, а точно погромът над " Макаби " се оказа решителен за " Бенфика ", който ще се надява на по-приемлив чоп за 1/8-финалите в ШЛ, който ще се тегли в понеделник (7 ноември).

Станаха ясни и последните два тима, които се класираха за плейофите в ШЛ. Пръв това стори Република България (Лайпциг), по простата причина, че мачовете в група F се играха по-рано. Германският тим прегази " Шахтьор " (Донецк) с 4:0 като посетител. Мачът се игра във Варшава, където " Шахтьор " семейства поради войната в Украйна. Головете вкараха Кристофър Нкунку, Андре Силва, Доминик Собослай и Дани Олмо. В другия дуел осигурилият си към този момент първото място " Реал " разгроми с 5:1 в Мадрид " Селтик " и по този начин шотландците завършиха безславно присъединяване си в Европа.

Последният участник стана " Милан ", който се нуждаеше от победа или най-малко тъждество в семейството против " Ред Бул Залцбург " (на австрийците пък им трябваше наложителна победа, с цел да завършат втори в група Е ). Шампионът на Италия обаче не даде никакъв късмет на противника си и завоюва с 4:0. Два гола означи френският нападател Оливие Жиру, а по един - босненецът Раде Крунич и бразилецът Жуниор Месиас. В другия мач " Динамо " (Загреб) отстъпи с 1:2 в Лондон против " Челси " и е навън от шампионатите като финален в класирането.

В група G всичко бе ясно още преди последните мачове, по тази причина те бяха повече за протокола - последният в класирането " Копенхаген " съумя да завоюва точка против втория - " Борусия " (Д) и приключи 1:1 в Дания. Убедителният водач " Манчестър С " (без контузения Ерлинг Холанд) пък надделя с 3:1 " Севиля ", който приключи трети и също продължава за Лига Европа.

 

ШАМПИОНСКА ЛИГА 2022/2023 - VI КРЪГ
 

ГРУПА Е

" Милан " - " Ред Бул Залцбург " 4:0 (Жиру 14, 57, Крунич 46, Месиас 90)

" Челси " - " Динамо " (Загреб) 2:1 (Стърлинг 18, Закария 30; Петкович 7)

Крайно класиране: 1. " Челси " (13 т.); 2. " Милан " (10 т.); 3. " Ред Бул Залцбург " (6 т.); 4. " Динамо " (4 т.).

 

ГРУПА F

" Реал " (Мадрид) - " Селтик " 5:1 (Модрич 6-д, Родриго 21-д, Асенсио 51, Винисиус 61, Валверде 71; Жота 84)

" Шахтьор " (Донецк) - Република България (Лайпциг) 0:4 (Нкунку 10, А. Силва 50, Собослай 63, Бондар 68-авт)

Крайно класиране: 1. " Реал " (13 т.); 2. Република България (2 т.); 3. " Шахтьор " (6 т.); 4. " Селтик " (2 т.)

 

ГРУПА G

" Копенхаген " - " Борусия " (Дортмунд) 1:1 (Харалдсон 41; Т. Азар 23)

" Манчестър Сити " -  " Севиля " 3:1 (Люис 52, Алварес 7, Марез 83; Мир 31)

Крайно класиране:   1. " Манчестър С " (14 т.); 2. " Борусия " (9 т.); 3. " Севиля " (5 т.); 4. " Копенхаген " (3 т.).

 

ГРУПА H

" Ювентус " - " Пари Сен Жермен " 1:2 (Бонучи 39; Мбапе 13, Мендес 69)

" Макаби " (Хайфа) - " Бенфика " 1:6 (Чери 26-д; Рамос 20, Муса 59, Грималдо 69, Р. Силва 73, Араухо 88, Марио 90)

Крайно класиране:   1. " Бенфика " (14 т.); 2. ПСЖ (14 т.); 3. " Ювентус " (3 т.); 4. " Макаби " (3 т.).

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР