Ютюбър, инфлуенсър, мениджър на социални мрежи. Ако за по-възрастното поколение

...
Ютюбър, инфлуенсър, мениджър на социални мрежи. Ако за по-възрастното поколение
Коментари Харесай

Все повече младежи работят в социалните мрежи

Ютюбър, инфлуенсър, управител на обществени мрежи. Ако за по-възрастното потомство това са просто чуждици, за младите те са синоним на специалност. При това много желана.

Социалните мрежи са по-актуални сега, развиват се бързо, изкарват се доби приходи.
Има доста хора, които употребяват обществените мрежи за работа да вземем за пример. И е доста проспериращ бизнес, само че не би трябвало по този начин да е.

Доказват го и трендовете на пазара на труда, където се вижда, че от ден на ден младежи се насочват точно към обществените мрежи за професионално развиване.

Не единствено в България, а в международен мащаб сега се регистрира повишаване на младецката безработица. Не заради липсва на работа или неспособност за реализация просто заради предпочитание да работят. В момента има много атрактивни професии- ютубър, инфлуенсър. Професии, които не изискват от воек да работи всекидневно и да построява трудови привички. И те са извънредно привлекателни за младежите.

Не всички младежи обаче считат, че това е методът, с цел да започнеш професионалния си път. Това са хора, които не са специалисти по нищо.

В западните страни има сходна наклонност, аз обаче не считам, че в България някой вижда същинска вероятност в обществените мрежи.

Опитват се да пробият посредством обществените мрежи, въпреки че там е по-трудно и не се получава.
А престижът, който съгласно някои носят обществените мрежи, крие и опасности, като заплахата от пристрастяване към тях.

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР