ЮтубАко днес имаше референдум за излизане на Великобритания от ЕС,

...
ЮтубАко днес имаше референдум за излизане на Великобритания от ЕС,
Коментари Харесай

Бизнесмен от Великобритания: Брекзит ликвидира бизнеса ми за една нощ!

Ютуб

Ако през днешния ден имаше референдум за излизане на Англия от Европейски Съюз, Брекзит сигурно нямаше да се случи.

Две трети от британците желаят връщане в Европейски Съюз. 

" Англия сама си провежда рецесията, освен това в подтекста на другите огромни рецесии като пандемията и войната в Украйна. Нито едно от огромните обещания, свързвани с Brexit, по този начин и не беше изпълнено. Бюрокрацията и разноските нарастват от ден на ден и повече. Малките компании изнемогват ", споделя пред ZDF Саймън Спурел, досегашен притежател на мандрата " Cheshire Cheese Company ", цитира Дойче Веле.

Той разчитал доста на бизнеса с Европейски Съюз, който единствено за една нощ бил премахнат с решението на Англия да излезе от Общността.

Същевременно от страната по този начин и не била отпусната никаква помощ, а под сурдинка споделили на Спурел, че ще е най-добре да си открие филиал в Европа. В последна сметка му се наложило да продаде компанията си на огромна компания за произвеждане на млечни артикули.

Две години след излизането от Европейски Съюз този ход не се отразява по никакъв начин добре на стопанската система, защото и на огромните компании им се постанова да се борят с следствията. Прирастът на Брутният вътрешен продукт в това време е с 4% до 6% по-нисък, вносът и износът с Европейски Съюз са спаднали с 15 на 100, Англия е единствената страна от Г-7, която по този начин и не е възстановила икономическите си индикатори от времената преди пандемията. 

Освен това спадна цената на английската лира - с 10 до 15 %, а скъпият импорт продължава да подтиква инфлацията. Направени са калкулации, съгласно които в следствие от Brexit всяко домакинство заплаща по 250 евро повече за храна на месец, предаде DW.

Споровете сред Лондон и Брюксел по така наречен Северноирландски протокол също още не са намерили решение. По силата на този протокол Северна Ирландия в стопански проект е към момента част от Европейски Съюз, което разрешава границата към Република Ирландия да остане отворена. Пробританските партии в Северна Ирландия обаче не поддържат това състояние, блокират районния парламент, а държавно управление няма към този момент от месеци, което дава отрицателно отражение върху редица браншове – да вземем за пример върху опазването на здравето.

Управляващите консерватори се самоунищожиха посредством Brexit и на идващите избори евентуално ще се окажат в съпротива. Лейбъристите пък бягат от тематиката за Brexit като демон от тамян - от боязън, че техните патриотично настроени гласоподаватели от работническата класа ще санкционират всяко вероятно ориентиране към Европейски Съюз, с цел да не сложи то бъдещата им изборна победа под въпрос.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР