Юта Такенака от българския филм Екшън е канадски актьор от

...
Юта Такенака от българския филм Екшън е канадски актьор от
Коментари Харесай

Юта Такенака от Екшън участва в Оскаров филм - slava.bg

Юта Такенака от българския филм Екшън е канадски артист от азиатски генезис, прочут от тв шлагерите на „ Amazon “ – „ The Man in the High Castle “ и „ The Terror “. Участва и в идния многосериен римейк „ Snowpiercer “ на паметния южнокорейски режисьор Понг Джун Хо (Bong Joon-Ho), който на премиите "Златен глобус " 2020 година, завоюва наградата за задграничен филм за “Parasite” ( “Паразит/и” - 2019 г.), и сега е номиниран за същия в 6 категории на премиите „ Оскар “ през февруари 2020 година.

Режисьорът Радослав Илиев печели Юта Такенака за една от основните функции във кино лентата си Екшън, посредством съдействието на оператора на кино лентата – Борислав Пенчев, който от години работи в канадската кино промишленост и е в камера департамента на сериали като „ Prison Break “, „ The Flash “, „ Arrow “, „ Legends of Tomorrow “, „ Once Upon a Time “, „ Minority Report” и “Supernatural “. Така Юта приема с наслада да взе участие в една от основните функции в Екшън без възнаграждение (Pro bono), само че и с първа основна роля в неговата кариера. Сценаристът на Екшън – Тео Чепилов, е отредил на Юта Такенака ролята на режисьор - „ мамино синче “, който за парите и „ връзките “ в киноиндустрията разчита на майка си, главатарка на японската организация „ Якудза “. Неговият воин във кино лентата се споделя Джунджи Танака, който идва в България, с цел да сътвори мечтаната от него лента в духа на 80-те. Той е глезльо, който плаче и хленчи всякога по телефона на „ мама му “, а тя му обезпечава всичко каквото желае, като коли и беси и оставя трупове след себе си. Всички дружно минават пред доста страховити екшън-премеждия, само че в последна сметка пристрастеността и любовта към киното побеждават.

Юта Такенака, който е роден в Осака, Япония, само че още преди да навърши 1 година, родителите му се местят в Канада. От тогава до в този момент той живее във Ванкувър - прочут като "Северен Холивуд ", поради огромния брой холивудски филми, които се снимат в него. За първи път Юта осъзнава, че желае да се занимава с актьорско майсторство, когато е на 10 година По това време тренира интензивно карате и заради тази причина му оферират да се яви на прослушване за облика на младия Хан Син - героят на Джет Ли във кино лентата "Ромео би трябвало да почине ". Не получава ролята, само че за сметка на това любовта към киното намира място в неговото сърце. Докато следва в колежа, от който се дипломира с Английска лингвистика, го канят да взе участие като статист в продукцията "Годзила " от 2014 година, снимаща се в канадския град.

Гледайки със личните си очи играта на Кен Уатанабе, той взема решение, че е извънредно време да стартира да преследва фантазиите си за кариера на дребния и огромния екран, намира си сътрудник и от оня миг не стопира да взе участие в разнообразни планове. ЕКШЪН е режисьорският дебют на режисьора Радослав Илиев („ Студената война “) и първи независим филм на сценариста Тео Чепилов („ Под прикритие “), а оператор е Борислав Пенчев, който от години работи в канадската кино промишленост и е в камера департамента на сериали като Prison Break, The Flash, Arrow, Legends of Tomorrow, Once Upon a Time, Minority Report и Supernatural. Филмът е ирония на кино промишлеността и най-много на едноименния род, който се снима на конвейер у нас. Заглавието е игра на думи сред филмите, с които сюжетът се майтапи, изразът „ огромен екшън “ и командата за начало на фотоси.

В изпълнената с обрати комедия, историята се върти към трима другари от детинство, които пробват да се доберат до американската звезда Джон Келър (събирателен облик на артисти от вида на Жан Клод Ван Дам, Силвестър Стаолун и Чък Норис), с цел да връчат в ръцето му собствен личен сюжет за продължение на паметния филм от 90-те „ Турбо ченгето “.

Звездата на въпросния Джон Келър към този момент е позалязла, дотолкоз че снима съвременна научно-фантастична версия на „ Винету “ в София. Момчетата се забъркват в серия от непредвидени обстановки, цялостни с гангстери от три континента и обрати на всяка крачка. В ролята на Джон Келър е Джонас Толкингтън – артист с 49 кино лентата в CV-то си, измежду които Submerged на Жан Клод Ван Дам, където има запаметяваща се борба с екшън звездата. От близо 20 години Джонас живее в България, женен е за българка и владее изненадващо добре езика ни.Един от кино продуцентите на “филм-а във филма” играе легендата Тери Рандъл – артист с забележителен екранен опит, който също по този начин е еко деятел, нашумял с акцията, в която хора в костюми на лисици саботират лов на кралското семейство.

Тери Рандъл е бил танцьор на ирландски танци, водопроводчик, артист на щат в BBC, взел участие е в излъчвания за деца, документални поредици и политически скечове. Владее разнородни акценти от британския диалект – южноафрикански, скауз и автентичен кокни. Водещ е на гледания над 500 000 пъти филм в YouTube „ София – историята на Европа”. Нинджа палач във кино лентата играе Дий Юн - корейски занаятчия на бойните изкуства, който дружно с брат си Ча-Лий Юн (работил по каскадите на филми като Skyfall, The Hunger Games: Mockingjay, xXx: Return of Xander Cage) снима кунг-фу филми в Берлин. Специално присъединяване има и Васил Кожухаров, най-известният глас в България, индивидът озвучавал всички екшъни през 80-те и 90-те. Неговият дублаж прибавя доза натурализъм в една от най-емблематичните екшън подиуми на кино лентата, възстановка на „ Турбо ченгето “, която видео фанатиците ще оценят по достолепие. Тук може да гледате филмовия откъс на Екшън!!!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР