Юта Джаз излъга Денвър Нъгетс със 129:127 в мач №4

...
Юта Джаз излъга Денвър Нъгетс със 129:127 в мач №4
Коментари Харесай

Джамал Мъри се развихри с 50 точки, но Мичъл вкара 51 и Юта докосва следващата фаза

Юта Джаз излъга Денвър Нъгетс със 129:127 в мач №4 и към този момент води с 3:1 победи в серията сред двата отбора от първия кръг на плейофите в Западната конференция на НБА. Двубоят се трансформира и в самобитен двубой сред гардовете Донован Мичъл и Джамал Мъри. Двете млади звезди направиха изумителни мачове, като Мичъл означи 51 точки, а Мъри - с една по-малка. Мичъл прибави 7 асистенции и 4 битки за трагичната победа на Юта, а Мъри записа още 11 битки и 7 асистенции за “Златните буци”, само че напъните му се оказаха незадоволителни и Нъгетс са пред отпадане.

Майк Конли се отличи с 26 точки за Джаз, а Руди Гобер направи дабъл-дабъл със 17 точки и 11 битки. За Денвър Никола Йокич записа 29 точки, 7 битки и 6 асистенции, а Пол Милсап се регистрира с 16 точки.

Мач №5 от серията е на 26 август.

 С феноменалното си показване тази заран Мичъл се записа името си в историята на НБА и се подреди до легендите Майкъл Джордан, Алън Айвърсън и Уилт Чембърлейн. Всички те имат най-малко по два мача с по над 50 точки в границите на един сезон в плейофите. Мичъл означи 57 точки в първия мач от серията, в който Юта загуби трагично след продължение. Младият гард има приблизително по 39.5 точки на мач в серията с Денвър.
Джамал Мъри пък записа името си в историята на Денвър като играчът на отбора с най-вече точки в мач от плейофите. Той счупи върха на Спенсър Хейууд, който в мач от плейофите в АБА на 19 април 1970 отбелязва 45 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР