Юсуке Мицумото имал предчувствие: ами ако плащаш на хората веднага

...
Юсуке Мицумото имал предчувствие: ами ако плащаш на хората веднага
Коментари Харесай

Как 36-годишен японец спечели 62 млн. долара от онлайн битак


Юсуке Мицумото имал предусещане: ами в случай че плащаш на хората незабавно за употребяваните им артикули, без гаранция, че ще ти ги изпратят?

36 годишният бизнесмен в областта на електронната търговия пуска приложение през юни, с цел да тества концепцията. Тя сработила по-добре, в сравнение с предполагал; той бил учуден да разбере, че за 16 часа дължи 360 млн. йени (3.2 млн. долара) и закрил услугата.

Ден по-късно почнали да идват купища облекла и електроника, а чиновниците на неговия стартъп запретнали ръкави, с цел да внасят пакетите в дребния офис на компанията в Токио.

Всичко на всичко, по-малко от 1 на 10 продавачи на артикули втора ръка не изпратили обещаната стока. Това било задоволително за Мицумото да пусне още веднъж през август услугата, която носи името Cash, като нов метод за набиране на стока за онлайн битак.

Общата стойност на покупките на ден е лимитирана на 10 млн. йени (88 600 долара), а продуктите са лимитирани до смарт телефони, първокласни чанти, часовници, облекла и други съответни неща, които попадат в лист от няколко хиляди.

Клиентите вършат фотография и получават оферта, която не предстои на коментар. Цените се дефинират автоматизирано въз основа на данни, събрани от други пазари на артикули втора ръка, а Cash печели пари, като препродава стоките, написа Bloomberg. 

“Това бе обществен опит, ” споделя Мицумото, който стартира да продава артикули в интернет през 1996 година Впоследствие той пуска Stores.jp - японската версия на Shopify, която по-късно продава и купува назад.

“Разбира се, имах вяра, че положителните хора ще са повече от неприятните, само че въпросът бе с какъв брой. Това не е нещо, което можеш да схванеш, без да пробваш. ”

Продажбите на артикули втора употреба в Япония са огромен бизнес, а пазарът се прави оценка на 1.6 трлн. йени (14.1 милиарда долара), съгласно Reuse Business Journal. Bookoff Corp. има стотици магазини, които купуват и продават всичко - от употребявани книги до видео игри и електроника.

Yahoo Japan Corp. управлява най-големия онлайн аукцион в страната. Mercari Inc. стана първият стартъп в Япония, който бе оценен на над 1 милиарда $. Компанията има приложение за смарт телефони, което улеснява хората при продажбите на нежелани неща посред им.

Това, което Мицумото открива, е метод да отстрани последния стадий преди продавачите да се отърват от дадена стока, отключвайки стойност, която другояче се похабява в дрешниците на хората. Той съумява да се възползва от пазар на хора, на които им липсва или време, или самообладание да вършат хубави фотоси, да пишат описания на артикули и да договарят с купувачи.

Той също по този начин знаел, че е единствено въпрос на време преди по-големи съперници да го последват с сходни услуги. Затова, когато Мицумото получава известие във Фейсбук на 4 октомври в 1:58 през нощта от Камеяма, който желае да купи Cash, той вижда метод да остане с едни гърди пред конкуренцията.

Кейши Камеяма е един от най-богатите хора в Япония и създател на DMM.com, медийна и софтуерна империя с 1.6 милиарда $ годишни доходи. Камеяма стартира с порнография, само че след това трансформира компанията си в голяма група от бизнес инициативи, които се простират от платформа за търговия с валута, през видео игри, онлайн учебно заведение по британски език до слънчеви ферми.

Мицумото се съгласява да продаде Cash на DMM за 7 милиарда йени (62 млн. долара) и продължава да управлява бизнеса.

“За хората, които се занимават с интерент бизнес в Япония, DMM е нещо ужасно, ” споделя Мицумото. “Човек в никакъв случай не знае по кое време DMM ще започва личен бизнес и ще се превърнe в сериозн съперник. Реших, че е най-добре най-малко да се срещнем. ”

Седмица след оповестяването на договорката Mercari пускат сходна услуга.

Камеяма споделя, че неговият екип осъзнава капацитета на пазара, открит от Мицумото, само че признава, че невероятната пазарна оценка на компания с шестима чиновници е била частично acquihire или усвояване на компания и наемане на целия й екип.

“Когато правиш бизнес по интернет, не са задоволителни единствено капитал и съоръжение, би трябвало да имаш и вътрешен глас, чувство за дизайн и дарба да задвижиш дадена услуга, ” споделя 56-годишният Камеяма. “Мога да оценя и смелостта. В света няма чак толкоз доста дръзки хора. ”/ profit.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР