Юсуф Алекперов, синът на президента на нефтения гигант Лукойл Вагит

...
Юсуф Алекперов, синът на президента на нефтения гигант Лукойл Вагит
Коментари Харесай

Богатите деца на Русия. Колко ще получат наследниците на руските олигарси?

Юсуф Алекперов, синът на президента на нефтения колос " Лукойл " Вагит Алекперов, още веднъж е най-богатият милиардерски правоприемник в Русия. Той ще наследи най-малко 17 милиарда $ от положението на татко си, съгласно ранглиста на съветското издание на Forbes.

28-годишният Юсуф Алекперов (на снимката) резервира първото си място от предходната година, само че се чака да наследи с 2.5 милиарда $ повече от тогавашните 14.5 милиарда $.

Той има 2 висши образования - инженерно, обвързвано с петролната промишленост и икономическо, профилирано в мениджмънта.

Юсуф Алекперов ще наследи положението, само че няма да поеме бизнеса на татко си. Основателят на " Лукойл " призна, че търси човек, на който да съобщи управлението на бизнеса си. Синът му не е подобаващ за тази роля, защото счита, че работата на татко му е прекомерно комплицирана.

Вагит Алекперов публично е трансферирал акциите си на своите наследници посредством поверителен фонд, като се е погрижил децата му да не могат да разделят собствеността по свое убеждение.

Вторите най-богати наследници са двете деца на шефа на " Новатек " (най-големият частен снабдител на газ в Русия) Леонид Михелсон, всяко от които ще получи по към 8.9 милиарда $.

След тях се подреждат децата на притежателя на EuroChem Андрей Мелниченко, които ще получат по 7.3 милиарда $. По-малкото от тях се роди едвам предходната година.

Последното място в спонтанната ранглиста е за 4-те деца на притежателя на Alfa Group и LetterOne Герман Хан, всяко от които наследява по 2.3 милиарда $.

Класацията на най-богатите наследници в Русия на Forbes е направена за трета поредна година. Тя включва 20 фамилии и техните публично приети деца с общо благосъстояние от 211 милиарда $. Всеки правоприемник се радва на персонално благосъстояние от най-малко 2.3 милиарда $, а в тези семейства има общо 46 деца.

Участниците в класацията остават съвсем същите от предходната година, като има единствено двама нови членове. Това са Денис, синът на шефа на производителя на лазери IPG Photonics Валентин Гапонцев и Александър-младши, наследник на шефа на стоманения колос " Евраз " Александър Фролов.

Според общата статистика, представена от Forbes, към 20 април 2018 година в Русия има 102 милиардери, а общото им положение е 403 милиарда $. Ако това благосъстояние се разпредели поравно сред 289-те им деца, всички ще станат милиардери, притежавайки приблизително по 1.4 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР