Юсейн Болт - най-великият атлет на всички времена, способен да

...
Юсейн Болт - най-великият атлет на всички времена, способен да
Коментари Харесай

Юсейн Болт измамен с над $30 млн.

Юсейн Болт - най-великият спортист на всички времена, кадърен да пробяга най-бързо 100 м (9,58) от всеки различен, изживява най-напрегнатите дни от живота си с несигурността да знае какво се случва с парите му.

Болт е именит състезател и машина за генериране на доходи, с цел да стане най-богатият състезател в историята. По време на дейните му години се пресмятат годишни доходи от над 30 милиона евро за него от търговски контракти и награди.

След като се отдръпна от пистите, приходите му не престават да порастват с помощта на многочислени предприемачески инициативи, които работят доста добре за него. Според списание Forbes положението му надвишава 100 милиона евро.

Както беше разказано в детайли от сътрудника му Нюджънт Уокър, Юсейн Болт подава част от положението си в ямайския капиталов фонд Stocks and Securities Limited (SSL), учреден през 1973 година за осъществяване на интервенции на фондовия пазар, които биха му донесли финансови облаги. Болт работеше с тази компания от 10 години, до момента в който преди дни не откри, че нещо не е наред. Както беше обявено от Уокър, " бяха открити нередовни движениявъв вашия акаунт ” и казусът е даден в ръцете на полицията за изясняване на протичащото се.

Болт има многочислени интервенции в очакване на споразумяване посредством SSL и предвид на тази нова обстановка е подложен нащрек за възобновяване на парите си. Загрижеността нараства, защото от ден на ден клиенти на SSL оповестяват за неплащания и нередности в своите сметки. Засега цифрите към този момент възлизат на повече от 20 клиента, „ излъгани “ от нещо, което може да бъде комплицирана рамка за машинация на милионерските сметки на най-ексклузивните вложители.

Няколко източника разгласяват, че сумата, с която Юсейн Болт е излъган, възлиза на повече от 30 милиона $, само че неговият сътрудник не пожела да даде повече детайлности, до момента в който продължава следствието.

През август 2022 година Болт записва в Службата за патенти и търговски марки на Съединените щати своя емблематичен празничен облик с разперени диагонално ръце и сочещи към небето. Болт към този момент записва това лого от 12 години, само че разшири правата за комерсиалната му приложимост. Целта е този контур да бъде знак на неговата марка с Puma, както направи Майкъл Джордан по негово време, с неговия емблематичен скок „ Air Jordan “ с Nike. Освен съглашението му със спортната компания, ежедневната блъсканица на Болт е интензивна. Вече не му се постанова да върви на пистата, с цел да тренира, само че и няма отмора.

В новия си живот на бизнесмен той би трябвало да дава отговор за многочислените си бизнеси. Една от огромните му пристрастености постоянно е била музиката и откогато се пенсионира, той стартира да се занимава с музикално произвеждане с огромен триумф в страната си. Освен отговорностите си към света на музиката, Болт би трябвало да се грижи и за молбите на най-верните си спонсори, които с изключение на Puma включват Hublot (притежава лична линия часовници), Visa, PayPal и Gatorade.

Болт също е доста деен като бизнесмен и има няколко бизнеса, като да вземем за пример верига заведения за хранене за ямайска храна под името „ Tracks and Records “, което работи доста добре за него, само че заради пандемията той трябваше да спре проектите си за световно уголемение.. Той също има компания за артикули за бръснене, наречена „ Champion Shave “, която работи доста добре за него в Латинска Америка и е имала съдействие с други спортисти като Роналдиньо. Сред неговите бизнеси, които не би трябвало да са в спор със спонсорите му, има място и на пазара на спортни тимове.

Друг от бизнесите, които работят доста добре за него, е неговата компания за електрически скутери „ Bolt Mobility “, основана в Маями, чиято оценка надвишава 100 милиона $. Няколко вложители са показали интерес да се причислят към Bolt Mobility, в това число индийският артист и предприемач Рам Чаран, който е вложил 40 милиона $ за разгръщане на бизнеса. Тази компания към този момент ръководи повече от 5000 скутера във Флорида и стартира своята световна агресия в места като Париж. Болт неотдавна навлезе и в бизнеса с електронни спортове и NFT.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР