Юрий Синенко е председател на Управителния съвет на Института по

...
Юрий Синенко е председател на Управителния съвет на Института по
Коментари Харесай

Ученикът на Норбеков Юрий Синенко: Увеличих гърдите на Мисис България

Юрий Синенко е ръководител на Управителния съвет на Института по приложна логика на психиката и физиопрофилактика у нас. Завършил е Института за самовъзстановяване на индивида в Москва, логика на психиката в Московския юридически институт, оптика във Висшия московски механически университет „ Н. Бауман “ и капиталов одит в Щьолсковския политехнически лицей. Организатор е на клуб по карате шотокан в Русия, интернационален рефер и треньор. Ученик е на известния по света узбекски публицист и врач Мирзакарим Норбеков и преподава по неговата система. Чрез нея е оказал помощ на Мая Нешкова, Аня Пенчева, оперната прима Дарина Такова и доста други. Юрий Синенко отговори на въпросите на „ България през днешния ден “.

– Г-н Синенко, Мисис България 2009 Ралица Тодорова се похвали, че за сесия в „ Плейбой “ сте нараснали бюста й с повече от 5 см.
– Ха-ха-ха, не е единствено тя. Работил съм и с Гала, на която понижих талията, на Зейнеб, колежката й, както и на Павлина Ангелова, носителка на купата „ Супермодел на България 2009 “. Всъщност упражненията са лесни и не лишават повече от 15 минути. Но би трябвало да се вършат и отвън курса, с цел да се задържи резултатът. Клетките ни имат краткотрайна памет и с цел да им ги внушим, е належащо да се повтарят през ден. А когато се вършат в период от 40 дни, резултатът ще е дълготраен. Опирам се върху теорията и практиката на Иван Павлов за изработването на конвенционален инстикт. За него са нужни 40 дни. Това е магическо число – за след раждането, след гибелта, за разработване на конвенционален инстикт.

– От вашите услуги се възползват и актрисата Аня Пенчева, певицата Мая Нешкова, а в Музикалния спектакъл са същински ваши фенове…
– Така е. Примадоната Дарина Такова и изпълнителката на основната роля в „ Котките “ на Ендрю Лойд Уебър – Росица Носикова, са мои курсистки и настояват, че упражненията доста им оказват помощ за съсредоточаването, общуването с публиката и построяването на облици. Човешките чакри трансформират тялото в дудук и в случай че ги освободиш, можеш да изсвириш на тях каквато искаш мелодия. С тях се концентрираме и в имаготерапията (б.а. – от имидж, образ). Хората работят с образни показа, чувства. Ако ги обобщим, човек може да сътвори облик, към който се стреми, да развива гений и афинитет към триумфа. Когато имате цел и желаете да я осъществите, стремете се с цялото си предпочитание, обединявайки у себе си тези заложби и микросоциум. Тогава можете да постигнете задачата, само че най-важно е желанието. Като в остарелия анекдот: „ Колко психолози са нужни, с цел да завият една крушка. Само един, само че би трябвало крушката да го желае! “.

– Вие употребявате и системата на Норбеков, при която с извършения се смъкват диоптри, отхвърлят се цигари и други зависимости?
– Започнах работата си в България като учител по системата на Норбеков. Той е създател на доста забавна методика въз основа на няколко източни школи. Заедно с моята колежка Ирина Недялкова я въведохме, само че в един миг се оказва, че продължавайки образованието си като психолог, би трябвало да включа последните модерни достижения на психофизиката в работата с хората. Защото, в случай че желаеме да променим живота си, би трябвало да стартираме не от външните условия, а от себе си. Смятам, че моята система е сносно уравновесена. Аз акцентирам първо на стабилизацията и повдигането на психоемоционалното положение. Разработих специфични гимнастики, както и мимически гимнастики. Децата доста ги обичат и ги назовават психомаймунски гимнастики. Курсовете ми, които са шестдневни по няколко часа след работа, започваме с проби. С помощта на логиката на психиката дефинираме заложбите, дарбите на индивида в другите области. Тогава и за тях е по-лесно да се осъзнаят. Защото в битката сред въображението и волята постоянно побеждава въображението. Затова са толкоз доста триумфите, които хората реализират благодарение на визуализацията, не толкоз единствено с волята.

– Но и вие сте имали интервал, в който сте се борили за живота си, нали по този начин?
– Да, дълги години бях пристрастен по офроуд. Веднъж при планински преход в Подмосковието джипът няколко пъти се прекатурна по ската. Въпреки колана имах строшаване на ребрата и разбъркване на прешлени. В болничното заведение ми споделиха, че ще остана неработоспособен, защото бе засегнат гръбначният ми дирек, и би трябвало да се придвижвам с патерици и в инвалидна количка. Започнах самичък работа със себе си – бях треньор по карате. Бойните изкуства ме бяха научили по какъв начин да работя с духа си и да го подкрепям като на победител.

– Казвате, че заболяването е наш другар, само че за какво се появява тя?
– Болестта се появява вследствие на възпрепятствана сила, която основава напрежение на психическо равнище. Болестта е потребен акуратен сигнал, който ни демонстрира къде бъркаме в метода си на живот, в светогледа си. В този смисъл тя ни е другар, както считали античните китайски лечители. В подсъзнанието ни има една стратегия на здравия човек, която би трябвало да се задейства. Това никой доктор не може да го направи. Чудото го прави всеки самичък.

– Кои са най-интересните ви достижения?
– Имаме доста забавни случаи. Последните са на излекувана недоразвитост на зрителния нерв – в Пазарджик, Пловдив и на пациент в Португалия. Жена от Пазарджик с тотална слепота сега вижда облици, а наша курсистка с изкуствени тазобедрени стави към този момент кара велосипед. Най-главното е да научим индивида по какъв начин самичък да се оправи със здравословните си проблеми. Възрастта е без значение. Имаме професор на 80-годишна възраст, който за няколко месеца понижи диоптрите си от -10 на -2. Използваме психически и физиопрофилактични способи и системи, ориентирани към поддържане на положително физическо, психоемоционално и интелектуално равнище. Освен всичко имаме и хора с множествена склероза, които се подвигат на крайници и вървят. Това при тях е доста значимо. Системата, по която работим, е обвързвана с лесни и ефикасни извършения.

– Най-скоростни са резултатите при децата, нали по този начин?
– Да. Особено впечатляваща е скоростта на възобновяване на зрението при тях – за 3-4 дни отклоненията понижават приблизително с 1 диоптър – без значение дали казусът е късогледство, далекогледство, кривогледство или астигматизъм. Отстраняват се болести като глаукома, катаракта, отлепване на ретината или недоразвитост на зрителния нерв. Медицинските проучвания демонстрират и бързо унищожаване на проблеми в опорно-двигателния уред и в гръбначния дирек. Отстраняват се сколиози, шипове, дискови хернии, възвръща се подвижността на всички стави. Изчезва душевният дискомфорт – неустановеност, боязън и меланхолия. Известно е, че над 90 на 100 от заболяванията са разследване на душевен проблеми.

– Ползвате ли и античните техники на прабългарите от Волжка България като Норбеков?
– Да, с тях се срещнах още до момента в който работех в института на Норбеков. Там имах сътрудници, потомци на волжките българи. Например българските лечители употребяват силата на свещените места, взаимоотношението сред Земята и Космоса. Работи се с въображение и с енергиен комплекс. Най-простият секрет на българските лечители от Волжка България е да не се позволява пораждане на заболяването. Използват се два съществени метода за превъзмогване на енергийния застой на вътрешните органи и укрепване на мощта на организма. Това е най-главната профилактична задача в учението на волжките българи. Знаете ли, с цел да е здрав, човек би трябвало да има своя вътрешен хъс, блян към нещо, което да го тегли като фар. Например една от нашите курсистка след строшаване на гръбначен дирек си беше сложила цел – „ в този момент аз търча след моите деца “. При нея не стана по този начин бързо. Но последователно нещата взеха да се случват – обу маратонки, а неотдавна ги смени с токчета. Ако мога по този начин да се изразя – всеки може да върви по стъкла и да е изцяло здрав, в случай че го желае. И най-важното – да се усмихваме повече, тъй като светът е огледало и няма по какъв начин да не ни върне положителната сила.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР