Юрий Алеманов, Лидия Дидик, Иля Егоров, Антон Муша, Никита Котов,

...
Юрий Алеманов, Лидия Дидик, Иля Егоров, Антон Муша, Никита Котов,
Коментари Харесай

Рок енд Гол – комбинацията на футбол и музика може да създаде супергрупа

Юрий Алеманов, Лидия Дидик, Иля Егоров, Антон Муша, Никита Котов, ftbl.ru
Превод от съветски на Веселин Русинов, БЛИЦ СПОРТ 

Преди броени дни в Лос Анджелис бяха връчени едни от най-престижните призове в музиката – Американските музикални награди. Роденият в Хавай реализатор Бруно Марс обра огромна част от оценките, откакто беше отличен преди всичко в седем категории. Кънтри изпълнителят Кийт Ърбан взе три оценки, а летният шлагер „ Деспасито “ получи две награди.

Това е мотив да ви представим извънредно любопитна музикална групировка, която може да бъде формирана от някогашни и сегашни футболисти от целия свят. Тези играчи пълнят стадионите, с цел да може почитателите да се радват на изявите ми. С музикалния си гений може да дадат и различен мотив на ентусиастите да изпълнят трибуните на спортно оборудване, в случай че създадат концерт. А стилът на музиката е явен – Рок енд Гол.

 ТОМАШ РОСИЦКИ (китара)
Бившият чешки национал, който към момента играе в родината си за Спарта (Прага), е именуван Футболния Моцарт поради уменията си с топка в краката. Той обаче има и музикални качества. Техниката му с китарата също е впечатляваща. През 2010 година даже свири на сцената с известната чешка рок група „ Тржи сестри “. Мечтата му е някой ден да взе участие в подгряващата група за концерт на любимците си от „ Iron Maiden ”.

 

 

 ПАБЛО ОСВАЛВО (китара и вокали)
Бившият италиански национал, който неотдавна приключи кариерата си поради любовта си към бирата и барбекюто, има и музикален гений. Изпълнява ролята на вокалист на аржентинската група „ Barrio Viejo “, която свири жанр блус-рок. Роденият в Аржентина някогашен нападател носи пръстен с череп като този на Кийт Ричардс от „ Ролинг Стоунс “ и не крие любовта си към рока. „ Най-щастливите мигове в живота ми са когато отида на градския площад, нахлупя си ниско шапката и стартира да дрънкам на китара. Тогава никой не ме познава. Точно в тези моменти обаче пред вас е същинският Пабло “, твърди Освалдо.

 

 

 ШЕЙН ЛОНГ (китара, вокал)
Ирландският нападател не възнамерява да последва образеца на Пабло Освалдо и да приключи кариерата си, а гледа на музикалните си занимания повече като занимание. В интернет може да бъдат открити клипове с негови осъществявания на известни песни като „ No Woman No Cry “ на Боб Марли и „ Wonderwall “ и „ Oasis “. В дома си има няколко китари, само че там главната му аудитория са дъщерите му Ерин и Тейган. Освен това на него има отдадена и ария. През сезон 2010/11 ирландските музикански Уили Дън и братя Коригън (Willie Dunne and the Corrigan Brothers) издадоха „ The Ballad of Shane Long “.

 

 

 РАФИНЯ (класическа китара, ударни, вокал)
Всяка музикална група има човек, който може да свири на всевъзможни принадлежности. Такъв е и бразилският бек на Байерн. Рафиня е занаятчия на класическата китара, само че в никакъв случай не пропуща опция да свири на бразилски барани. Музикален магазин в родината му даже създаде комплект ударни принадлежности, който беше особено аранжиран за футболиста. Рафиня забавлява съотборниците си в съблекалнята на Байерн с кавъри на известни песни. Пред тях той е пял свои версии на „ Ai Se Eu Te Pego “ и „ Despacito “, а преди няколко няколко години при награждаването на Байерн като първенец на Германия извърши пред хората на площада в Мюнхен „ What a wonderful world “ на Луис Армстронг.

 

 

 МАРИО БАЛОТЕЛИ (клавишни)
Италианецът умее освен да лази по нервите на треньорите и футболните сътрудници, само че е доста добър и в свиренето на пиано. Настоящият състезател на Ница показва музикалния си гений през 2013 година, когато седна зад клавишите и пред Андреа Пирло изсвири италианския химн. За момента това е първият и финален случай, когато Балотели обществено показва музикалния си гений в свиренето на пиано. Освен това какво би била една музикална група без съществуването на скандалджия в нея.

 

 

 ПЕТЪР ЧЕХ (барабани)
Чешкият вратар на Арсенал признава, че се е запалил по свиренето на барабани по време на престоя си в Челси, когато с резервата си Карло Кудичини играели на играта „ Rock-Band “ на „ Плейстейшън “. В момента Чех има личен канал в „ You Tube “, където от време на време разгласява лични осъществявания на известни музикални песни. Повечето са рок. Петър Чех разкрива, че заниманията по свирене на барабани му оказват помощ за развиването на вратарския инстикт.

 

 

 СЛАВЕН БИЛИЧ (художествен ръководител)
Всяка музикална група би трябвало да има собствен ментор. За този пост най-подходящ е Славен Билич. Наследникът на учител по политикономия има висше юридическо обучение, само че само за да има тапия. Неговите пристрастености постоянно са били футбол и музика. След края на футболната си кариера основава рок групата „ NewEra “, само че по-късно я зарязва, с цел да стане треньор. През 2000 година дружно с Игор Щимац, Альоша Асанович, Ален Бокшич и други свои сътрудници влагат съвсем два милиона евро в Хайдук (Сплит), а Билич с изключение на акционер става и треньор на тима. Въпреки уговорките си към футбола, не изоставя и любовта си към музиката. Свири на китара „ Gibson Explorer “ и е водач на групата хърватската група „ Rawbau “. През 2008 година точно тази група записа химна на Хърватия за присъединяване на Евро 2008 - „ Vatreno ludilo “.

 

 

 ЖЕРАР ПИКЕ (инвеститор и мениджър)
Всяка музикална група има потребност от продуцент. Пике е съвършен за тази роля и освен тъй като знае по какъв начин да се оправя с музикални звезди заради връзката си с певицата Шакира. Испанският национал е измежду най-хубавите бранители в света за последните 10 години, само че има и извънреден бизнес усет. През 2010 година, когато към момента беше гадже на актрисата Нурия Томас, футболистът на Барселона стана съучастник на бащата на гаджето си във компанията за произвеждане на меса за бургери „ Натрус “. Пике купи 1/3 от акциите на компанията и с помощта на неговото финансиране компанията се разрасна до международни мащаби. За първата година регистрира оборот от един милион евро. Въпреки че от дълго време няма връзки с Нурия Томас, футболистът продължава да е акционер в „ Нутрус “ и да води договаряния с снабдители. В последно време Жерар Пике влага в електронни спортове. Заедно с „ Kerad Games “ направи футболни игри за смарт телефони „ Golden Manager “ и „ Trivia League “. Собственик е и на личен тим по киберспортове „ eFootballPro “. През 2015 година испанският национал беше основател на спонсорския контракт сред Барселона и японския онлайн магазин „ Rakuten “. Причината беше персоналното му другарство с президента на компанията Хироши Микитани. Сред бъдещите му проекти е организирането на личен шампионат от веригата на АТР, да усили акциите си в компанията за слънчеви очила „ Kypers “, както и основаването на лична медия.

 ХАНЕС ХАЛДОРСОН (режисьор)
Вратарят на националния тим на Исландия има сериозен опит на тази служба и сигурно заслужава ролята на режисьор на клиповете на музикална група, формирана от футболисти. Интересът му към камерата датира още от времето, когато е на 10 години и снима всичко, което е любопитно в учебното заведение му. На 12-годишна възраст снима късометражен комедиен филм, в който основните функции са поверени на негови съученици. Сега с изключение на с професионален футбол Ханес снима разнообразни видео и рекламни клипове. За положителната работа на Халдорсон като режисьор приказва и това, че през 2012 година получава правото да направи клипа към песента „ Never Forget “ на Грета Саломе и Йонси, с която Исландия се показва на песенния конкурс „ Евровизия “ в Азербайджан.

„ Песента приключи на 20-о място с 46 точки, само че видях мнения в интернет, които настояват, че Исландия е имала най-хубавия клип. Все отново тогава с нещо впечатлихме хората, а аз мога да се гордея с работата си. Не мога да кажа, че съм огромен почитател на „ Евровизия “. Това не е най-якото музикално прекарване, само че пък като дете доста го харесвах. Беше част от проектите ми да изпитам тръпката на присъединяване. Направих го като режисьор на видеоклипа “, признава исландският вратар.
 

 

 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР