Юристи, интервюирани от Блиц, твърдят, че началникът на Трето РУ

...
Юристи, интервюирани от Блиц, твърдят, че началникът на Трето РУ
Коментари Харесай

Анонимни юристи твърдят, че арестуваните в Пловдив полицаи са натопени

Юристи, интервюирани от " Блиц ", настояват, че началникът на Трето районно управление (на МВР) в Пловдив Самуил Хаджиев, подопеченият му сътрудник Атанас Качаков, някогашният герой Данаил Димитров – Дидо Ръкавицата и Симеон Иванов, които бяха задържани и упрекнати за куп осъществени закононарушения, са били " натопени ".

Същите тези адвокати настояват, че очевидецът и жертва на групата Фарук Манаф от сопотското село Анево не е това, за което се показва и скоро ще има доказателства против думите му.

При следствието има разпитани двама очевидци, които настояват, че са гледали видеоклип, където се вижда по какъв начин Ръкавицата бие Манаф. Там участвали и упрекнатите служители на реда. Според юриста на Атанас Качаков Стоян Донков подобен видеоклип не съществува и това ще се потвърди по време на правосъдния развой.

Манаф твърди, че откакто е бил похитен пред Трето районно управление (на МВР) и закаран в спортна зала в Пловдив, служителят на реда Атанас Качаков го е държал близо 2 часа клекнал на земята, биел го е по тялото и давал опция на Дидо Ръкавицата да го изтезава полово. Експертите, интервюирани от " Блиц ", оспорват тази доктрина. Според тях правосъден доктор е документирал несъответствия сред пострадванията на Манаф и изказванията му.

По информация от разнообразни източници, на които се базират от " Блиц ", Манаф е откраднал дрога от склад на Ръкавицата и по тази причина той и Симеон Иванов го отвлекли и го малтретирали. Има информация, че той е продал опиатите дружно с някогашен управителен орган на Министерство на вътрешните работи, който към този момент не е в системата. До момента обаче Дидо Ръкавицата декларира, че не е взел участие в похищение и побой и споделя, че не се познава със арестуваните служители на реда.

Има ли нещо сходно и казусът и с обвинявания началник на Трето районно управление (на МВР) Самуил Хаджиев и служителят на реда Атанас Качаков. Според формалната версия двамата отишли в село Болярци, с цел да откраднат 500 кг марихуана от склад.

Според два източника, на които се базират от " Блиц ", Самуил Хаджиев отишъл в Болярци по сигнал на осведомител, че има склад с огромно количество противозаконна дрога. Предупредил и шефа си – шефът на ОДМВР – Пловдив Йордан Рогачев. Двамата отишли в индустриалната база в Болярци, където видели, че " няма нищо нелегално " и складът е цялостен с коноп, който се употребява в текстилната индустрия. Рогачев звъннал на началника на районно управление (на МВР) Асеновград, който удостоверил, че има подобен склад, че всичко е законно и че служителите на реда от Садово, на чиято територия е село Болярци, постоянно вършат инспекции там. Когато разбрали това, Хаджиев и Рогачев прекратили инспекцията си и си отишли, сочат още информаторите на " Блиц ". Адвокатът на другия служител на реда Атанас Качаков на собствен ред твърди, че клиентът му не е взел участие в случилото се.

Към момента и четиримата обвинени – началникът на Трето районно управление (на МВР) в Пловдив Самуил Хаджиев, подопеченият му сътрудник Атанас Качаков, някогашният герой Данаил Димитров – Дидо Ръкавицата и Симеон Иванов, са в ареста. В четвъртък Апелативният съд отхвърли да ги пусне на независимост с по-лека мярка за неотклонение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР