Юридическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендерски“ организира Ден на

...
Юридическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендерски“ организира Ден на
Коментари Харесай

Юридическият факултет на ПУ организира Ден на отворените врати

Юридическият факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендерски “ провежда Ден на отворените порти на 3 април 2018 година в Ректората на ул. „ Цар Асен “ № 24, заяви зам.-деканът доцент доктор Христо Паунов.

По време на събитието присъстващите ще бъдат осведомени с историята, функционалностите и дейностите на факултета, работата на студентските кръжоци и клубове в ЮФ, изискванията за осъществяване на образователен развой. Организаторите в детайли ще разяснят условията и изискванията за банкет в специалността „ Право “, като държавно контролирана специалност.

Представители на изпитните комисии по история и български език в ПУ „ Паисий Хилендарски “ ще срещнат присъстващите със спецификите на двата изпита, както и с най- постоянно допусканите неточности от страна на кандидат-студентите, акцентира доцент Паунов.

Приемът в компетентност „ Право “ става след явяване на кандидатстудентските изпити по история на България и български език, като балообразуването включва удвояване на всяка от двете оценки плюс оценките от държавните зрелостни изпити по двата предмета. Ако по последните два предмета учениците не са се явявали на матура, могат да се употребяват оценки от дипломата за приблизително обучение по предметите „ История и цивилизация “ и „ Български език и литература “. Вторият вид за формиране на бала съставлява общ брой от утроените оценки от кандидатстудентските изпити по история и български език. За да могат в Деня на отворените порти да се включат възпитаници от двете образователни смени, Юридическият факултет е планувал две срещи с бъдещите висшисти.

Първата е прeдиобед от 10.00 до 12.00 ч. в 13 семинарна зала на ет. 1 на Ректората, а втората - следобяд от 14.00 до 16.00 ч. в Зала „ Компас “ на същия адрес. През образователната 2018/2019 година Юридическият факултет на ПУ „ Паисий Хилендарски “ ще одобри 140 студенти, които ще се образоват в компетентност „ Право “ – постоянна форма на образование.

Срокът на образование е 5 години (10 семестъра), като след сполучливо дипломиране се получава образователно- квалификационна степен „ магистър “. Завършилите висше юридическо обучение получават юридическа дееспособност след осъществяване на стаж, проведен от Министерството на правораздаването. Те могат да работят като юристи, съдии, прокурори, следователи, проверяващи служители на реда, юрисконсулти и юридически съветници в държавните и локалните органи и организации, в търговски сдружения и други, като нотариуси, арбитри, съдия-изпълнители и на други длъжности, за които се изисква юридическо обучение, изясни доцент Паунов. Юридическият факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ е основан през 1992 година Още със основаването си той поставя основите на лична школа в образованието по право в България. Акредитиран е от Националната организация за оценяване и акредитация и е в „ Топ 3 “ на юридическите факултети, според Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР