Юридическата комисия в Камарата на представителите на САЩ ще поеме

...
Юридическата комисия в Камарата на представителите на САЩ ще поеме
Коментари Харесай

"Да спре да се оплаква" - Конгресът покани Тръмп на изслушване след седмица

Юридическата комисия в Камарата на представителите на Съединени американски щати ще поеме следствието против президента Доналд Тръмп идната седмица, като насрочи първото си чуване за 4 декември. Правни специалисти ще свидетелстват за конституционните учредения за импийчмънт, съобщи " Асошиейтед прес ", като се базира на демократически сътрудници в Конгреса, заяви Българска телеграфна агенция.

Комисията предложения Тръмп и юридическия му екип на съвещанието, заяви " Ройтерс ". Сътрудник демократ отхвърли да разяснява дали Юридическата комисия чака да получи преди чуването отчета на Комисията по разузнаването за доказателствата, събрани по време на нейното следствие на връзките на президента републиканец с Украйна.

Конгресменът демократ Джеролд Надлър, ръководител на Юридическата комисия, заяви в изказване, че е изпратил писмо до Тръмп, с цел да му подсети, че разпоредбите на комисията разрешават на президента да участва на чуването, а на неговия юридически консултант - да разпитва очевидците. " По създание президентът би трябвало да направи избор - той може да се възползва от опцията да бъде показан на чуванията по импийъчмънта, или да спре да оспорва процедурата. Надявам се той да избере да взе участие в следствието, директно или посредством юридически консултант, както се постъпвали други президенти преди него ", съобщи Надлър.

Надлър също по този начин сподели, че Тръмп може или да отиде, или да " спре да се оплаква от процеса ".

Председателят на Комисията по разузнаването, конкгресмен Адам Шиф, съобщи през днешния ден, че комисиите, водещи следствието за импийчмънт - по разузнаването, външните работи и надзора, ще показват своя отчет за следствието скоро откакто членовете на Камарата на представителите се върнат във Вашингтон на 3 декември от ваканцията си за Деня на благодарността.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Опитът за импийчмънт на Тръмп (28)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР