Юридическата комисия на Камарата на представителите е на път да

...
Юридическата комисия на Камарата на представителите е на път да
Коментари Харесай

Камарата на представителите задвижва процедурата срещу Бар за неуважение към Конгреса

Юридическата комисия на Камарата на представителите е на път да упрекна правосъдния министър Уилям Бар в пренебрежение към Конгреса - първи залп в една евентуално продължителна и яростна правосъдна борба сред демократите в Камарата и администрацията на президента Доналд Тръмп по отношение на отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър.

Председателят на комисията Джеролд Надлър насрочи за на следващия ден гласоподаване дали Бар да бъде измамен под отговорност за пренебрежение към Конгреса, като се базира на отхвърли на министерството да даде цялостния текст на отчета на Мълър до поставения му краен период - през вчерашния ден сутринта. Надлър, демократ от щата Ню Йорк, сподели, че отводът на Бар да се съобрази с призовката не му оставя " различен излаз с изключение на да задвижи процедура за пренебрежение ".

Този ход против Бар е отражение на задълбочаващия се раздор сред демократите и министъра, който те упрекват, че е изопачил резултатите от следствието на Мълър в интерес на Тръмп. В резюмето си за отчета на Мълър Бар съобщи, че няма задоволително доказателства за възпрепятстване на правораздаването от страна на Тръмп - умозаключение, което демократите гневно оспорват.

Според Надлър към този момент показаната обществено версия на отчета на Мълър съдържа " смущаващи улики и разбор, че президентът Тръмп е забъркан във възпрепятстване на правораздаването на най-високи нива ". Сега, добави той, депутатите би трябвало да получат цялостната версия и укритите доказателства, " с цел да решат по какъв начин най-добре да действат по-нататък с надзора, законодателството и други конституционни отговорности ".

Комисията съобщи, че процедурата за обвиняване в пренебрежение може да бъде отсрочена, в случай че министърът на правораздаването постави " добросъвестни старания " да се съобрази с комисията.
В знак за евентуално топене на връзките, Надлър сподели нощес, че министерството на правораздаването се е съгласило за среща през днешния ден с неговия екип и изрази вяра за " съответен прогрес " към решение на разногласието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР