Юри Михалков>Опитът за помирение на между Полша и Украйна заради

...
Юри Михалков>Опитът за помирение на между Полша и Украйна заради
Коментари Харесай

Киев изигра Варшава

Юри Михалков> Опитът за помиряване на сред Полша и Украйна поради Волинското кръвопролитие преди 80 години сложи Варшава в ролята на изиграна от комика Зеленски. В катедралата на украинския град Луцк той и полския му сътрудник Анджей Дуда се събраха да отдадат респект на почтените жертви на клането. 
Волинското кръвопролитие е осъществено в региони на днешна северозападна Украйна 1943-1944 година, по време на хитлеристката окупация на Полша. Украинската въстаническа войска избива 100 000 мирни поляци - старци, дами, деца. Всъщност тази войска, която през днешния ден Киев възхвалява, е направила не просто етническа чистка, а напряко всеобщо кръвопролитие против полското малцинство, което е било три пъти по-малко по бройка. Украинските националисти безусловно са клали мирни хора, в това число с брадви, тъй като са пестели патроните против руската войска. 
По разнообразни данни полските въстаници избиват в отговор до 20 000 украинци.
В Туитър Зеленски написа, че двамата с полския водач " уважиха паметта на всички почтени жертви от Волин ". В момента Полша и президентът й Анджей Дуда са най-войнствените поддръжници на Киев. Те са очаквали от Зеленски опрощение или амнистия поради антиполското безчовечие от 1943-44. Само че Зеленски се измъкна по тeрлици с констатацията в Туитър, че двамата с Дуда са уважили " паметта на всички почтени жертви от Волин ". Това е все едно български и турски президенти да отидат на поклонение в Батак, само че вместо да се извини за клането там, гостът да се похвали, че е уважил с българския си сътрудник паметта на всички почтени жертви. 
Според полското издание Onet фразата на В.З. допуска равна виновност на двете страни, което е чиста проба имитация на историята. Случилото се в Луцк е дипломатическо и морално проваляне за Дуда, разяснява Onet. 
Полша се изживява като най-русофобската нация по ред аргументи, в това число поради разстреляните от сталинския режим близо 22 000 полски бойци в Катин през 1940 година Но няма нищо срещу да бъде най-проукраинска страна поради избитите 100 000 поляци от украинските националисти. И тъй като се изживява и като Америка на Източна Европа, нищо чудно, в случай че се окаже, че е подкокоросвана от Вашингтон за това двуполюсно разстройство. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР