Юрген Клоп засипа с похвали футболистите си след победата над

...
Юрген Клоп засипа с похвали футболистите си след победата над
Коментари Харесай

След години ще говорим за този мач, каза Клоп след успеха над "Сити"

Юрген Клоп засипа с похвали футболистите си след успеха над " Манчестър сити ". Германският управител остана доста удовлетворен, откакто отборът му завоюва с 4:3 и нанесе първа загуба на водача във Висшата лига от 5 април 2017 година

Клоп изясни, че футболистите му са създали по този начин, че играчи от международна класа, каквито има " Сити " да не наподобяват на висота.

" Скучен ден нали ", пошегува се Клоп след дуела. " Това беше мач, в който имаше всичко – техника, тактичност, доста качество, само че това е футболът. Никога не съм си мислел, че при 4:1 мачът приключва, тъй като знам какъв брой добър е " Сити ". Не съм удовлетворен, че треперихме толкоз в края, само че от време на време се случва ", сподели мениджърът на мърсисайдци.

Той посочи, че в края неговият тим не е рискувал, само че е пропуснал няколко положителни шанса да вкара още голове, което се е отразило на увереността в отбрана.

A match that will live long in the memory#PL#LIVMCIpic.twitter.com/R7uk8QasWY
— Premier League (@premierleague) January 14, 2018

" Може би след години ще приказваме за този мач, изключително в случай че се окаже, че ние сме единствените, които са победили " Сити " през този сезон. Знаете какъв брой са положителни, моите възторженостти за този състав. Аз се гордея с моите момчета, които се бориха доста, с цел да реализиран този резултат ", добави германецът.

Клоп приказва и за тактиката си, като назова държанието на футболистите си " брилянтно ".

" Може би противникът изглеждаше малко нерешителен през второто полувреме, само че истината е, че ние ги накарахме да бъркат. Бяхме отлични във връзка с пресата. Мисля, че представянето ни в аспект на пресирането беше като че ли от друга планета ", сподели още мениджърът на " Ливърпул ".

Той е треньорът в света, който има най-вече победи над Хосеп Гуардиола. Клоп е надделявал пет пъти над испанския си противник в Германия и Англия, повече от всеки различен.

Германецът побърза да подчертае, че мачът не трансформира нищо самичък по себе си за обстановката на тима му: " Нуждаем се от неизменност, само че в този момент можем и малко да се порадваме ".

Алекс Окслейд-Чембърлейн, който направи мощен мач и се показва чудесно след прехвърлянето си от " Арсенал ", също изрази мнението си.

" Много значими три точки за нас против тим, който знае по какъв начин да излиза от сходни обстановки. Играхме с доста мощен противник, само че показахме, че не ни е боязън и имахме голямо предпочитание. Радвам се доста ", сподели британският национал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР