Юрген Клоп похвали футболистите на Ливърпул за страстта и желанието

...
Юрген Клоп похвали футболистите на Ливърпул за страстта и желанието
Коментари Харесай

Клоп: Не очаквах Арсенал да играе така

Юрген Клоп похвали футболистите на Ливърпул за " пристрастеността и желанието " при успеха с 3:1 против Арсенал в мач от третия кръг на британското състезание по футбол. Жоел Матип вкара през първото полувреме, а Мохамед Салах наниза още два гола през второто и европейските клубни първенци останаха съвършени във Висшата лига. " Не мислех за броя на голове, които можем да отбележим, само че почтено казано не чаках и Арсенал да играят по този метод. Не мисля, че го упражняваха през лятото. Или най-малко аз не съм го видял. Оставиха ни доста пространства по крилата, разрешиха ни и да сменяме фронта на офанзивите. Имаше доста придвижване в наказателното им поле, а това затруднява отбраните.
Те завоюваха доста от високите топки, само че за сметка на това ние обрахме доста от вторите топки и ги държахме непрекъснато напрегнат. В последна сметка стигнахме и до стремежи от нас резултат. Арсенал искаше да употребява контрите си и го направи един път, когато Хендо пропусна една топка зад тила си. Това постоянно е рисково. Адриан обаче реагира чудесно на шута на Пепе. Срещу тим от класата на Арсенал тези обстановки няма по какъв начин да бъдат избегнати на 100 %, тъй че в сходни случаи се нуждаеш от помощ от вратаря или от блокиран удар. Направихме го и не беше нужно да повтаряме. Доволен съм от доста елементи от този мач. Днес видяхме всички позитивни страни на нашия тим от първите мачове, само че в по-големи интервали. Бяхме по-прецизни, играхме със пристрастеност, предпочитание, мощ и сила. Това ни прави противен противник, което е нашата цел. Заслужихме първия гол, беше прекрасен удар с глава. Не знам какъв брой индивида се бяха вкопчили във Върджил в този миг, само че изглеждаше като че ли пробват да строят нещо към него. Жоел обаче също бе там. Големият Жоел. Той вкара приказен гол и се оттеглихме на отмора със заслужена преднина.
Дузпата през второто полувреме беше ясна. Направихме някои положителни разигравания и се получиха хубави футболни моменти, само че на всеки тим са му нужни и основните обстановки. Една от тях беше дузпата и я вкарахме. Един доста, доста, доста прекрасен удар. Като цяло в този мач можехме да направляваме по-добре играта и това може би е огромното ни предизвикателство. Когато поведохме с 3:0, Арсенал остана надълбоко в своята половина и ние запазихме офанзивната ни конфигурация, само че подавахме в техните крайници. В това няма смисъл. Има доста за възстановяване, само че през днешния ден направихме още една стъпка напред, тъй че аз съм извънредно удовлетворен. Имахме седмица за подготовка за този мач, а в този момент ни следва още една и мъчно посещение в Бърнли. Уважавам доста това, което вършат в този клуб. Ще имам опцията да ги виждам на следващия ден, само че против нас ще играят друго, тъй като вкъщи са на друго равнище. Ще бъде забавен мач ", сподели Клоп в изявление след мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР