Юрген Клоп обяви напълно неочаквано, че ще напусне поста си

...
Юрген Клоп обяви напълно неочаквано, че ще напусне поста си
Коментари Харесай

Клоп шокира феновете на Ливърпул

Юрген Клоп разгласи изцяло ненадейно, че ще напусне поста си след края на сегашния сезон. Специалистът шокира всички почитатели на Ливърпул Германецът стимулира решението си с това, че към този момент няма сила да продължи да води тима на мърсисайдци. 56-годишният Клоп имаше контракт с „ алените “ до лятото на 2026 година, само че призна, че още през ноември предходната година е взел решението, което разгласи през днешния ден.

Специалистът бе назначен на поста на 8 октомври 2015 година и за осем години и половина на „ Анфийлд “ донесе шест значими трофея на клуба. Асистентите на Клоп Пеп Линдерс и Петер Кравиец също ще освободят позициите след края на сезона, като първият възнамерява да стартира лична кариера като управител.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

„ Разбирам, че сега това е потрес за доста хора, само че мога да се опитам да обясня. Обичам безусловно всичко в този клуб, обичам всичко в града, обичам всичко в нашите последователи, обичам тима, обичам личния състав. Обичам всичко. Фактът, че все пак вземем такова решение, демонстрира, че съм уверен в него. Чувствам, че силата ми се изчерпва. В момента нямам проблем. Знаех го отдавана и знаех, че би трябвало да го разглася в даден миг. Знам, че не мога да правя тази работа още веднъж и още веднъж. След всичко, което преживяхме дружно през тези години, ви дължа истината. Тя е такава.

Добре съм. Здрав съм, доколкото мога да бъда на тази възраст. Казах на клуба още през ноември. Трябва да обясня, че в работата, която правя, множеството неща се случват не на тъчлинията и на тренировките, както си мислят хората извън, а към това. Това значи, че когато сезонът започва, към този момент стартирате да панирате идващия подобен. Когато седяхме и обсъждахме капацитетите прехвърляния за идващия сезон, идващия летен лагер и това къде можем да отидем, си помислих, че към този момент не съм сигурен, че тогава ще съм тук. Самият аз бях сюрпризиран от това. Очевидно към този момент бях почнал да мисля за него.

Разбира се, не стартира тогава. Миналият сезон бе много сложен и имаше моменти, в които в други клубове евентуално решението щеше да бъде нещо от сорта на: “Благодаря ви доста за всичко, само че евентуално би трябвало да се разделим “. Това явно не се случи тук. За мен беше суперважно да мога да върна този тим назад в релсите. Мислех единствено за това. Когато разбрах, че към този момент се е случило, и то много рано, тъй като това е доста добър тим с голям капацитет и ниска възраст, тогава можех да стартира да мисля за себе си. Това бе резултатът. Не е тъкмо това, което желая, а това, което считам, че е най-правилно.

Ние сме Ливърпул, преминахме през доста по-трудни неща дружно. И вие преминахте през по-трудни неща преди мен. Нека го създадем още веднъж. Това би било ужасно. Нека изстискаме максимума от този сезон и да имаме още нещо, за което да се усмихваме, когато се обърнем обратно “, съобщи Клоп в особено послание, оповестено на уеб страницата на Ливърпул.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР