Юрген Клоп не спести похвалите си към „уникалния” футболист, намиращ

...
Юрген Клоп не спести похвалите си към „уникалния” футболист, намиращ
Коментари Харесай

Клоп: Бяхме по-добри, нямахме късмет с дузпата

Юрген Клоп не спести похвалите си към „ уникалния” футболист, намиращ се в добра форма Джеймс Милнър. Победната серия на Ливърпул във Висшата лига набъбна до 17, откакто точно вицекапитанът на европейския първенец осъществя гол от дузпа в 94-ата минута за инфарктната победа против Лестър Сити с 2:1.

През първата част Милнър даде брилянтна асистенция за Садио Мане, който откри резултата на „ Анфийлд”. Според Клоп няма различен подобен състезател, а отговорът му стартира: „ Затова той има към 7680 мача в Премиър лийг”, разяснява през смях германецът.

„ Истина е, че той е неповторим, в действителност. Задава стандарти на 33-годишна възраст и годините нямат значение за него”.

Късният гол на Милнър подсигурява за „ червените”, че се насочват към интернационалната пауза с съвършен връх през новия сезон, а Клоп съобщи, че неговият тим е заслужавал да е пред всеки съперник, който чака да е в челото на Англия. „ Много е тежък животът в Англия, тъй като футболът е доста добър, само че тимът е задоволително умел към този момент, с цел да бъда почтен. Мисля, че Лестър в края на сезона ще бъде в Топ 4 и тогава те биха разбрали какъв брой е друго, когато играете сряда, събота, сряда, събота. Качеството, което имат, е положително и всички сме наясно какъв брой ефектен управител е Брендън Роджърс и какво прави с тях. Беше мъчно против Лестър, само че мисля, че повече от 60 минути бяхме по-добрият тим. Играхме добър футбол и показахме положителни неща. Проблемът до първия час беше единствено, че вкарахме един гол. Хубаво е да вкараш и този гол да държи превеса дълго време, само че трябваше да осъществяваме втори. Те се завърнаха в мача, откакто започнаха да владеят повече топката. Нашите физически сили поспаднаха и се видя. Създавахме положения, само че те вкараха. Не помня Лестър да имаше доста шансове. Имаше едно състояние първото полувреме, само че имаше засада, а Адриан направи сензационно спасяване”, разяснява Клоп.

„ Мисля, че единствено един тим искаше мощно да вземе триумфа. Не съм сигурен дали ударът на Андрю Робъртсън беше огромен късмет, само че Шмайхел избави добре. Чааглар Союнчу изигра огромен мач против Мохамед Салах, само че едно друго момче направи жесток шпагат против него”.

„ Когато вкараш гол в 95-ата минута от дузпа, всеки ще каже, че си късметлия, само че ние имахме доста шансове за успеха. Бяхме по-добрият тим, а това ме прави щастлив”, приключи Юрген Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР